Græsslåning deler vandene

Græsslåning i spisetiden kan få selv den bedste nabo op i det røde felt. 18 procent af brugerne på Boligsiden.dk savner hensyntagen fra naboerne, men over 50 procent oplever ikke naboens græsslåning som et problem.

Bordet er dækket, og familien har sat sig under parasollen på terrassen på en af de skønne sommerdage, hvor grillen er tændt, og middagen skal nydes udenfor. Og netop som nyopgravede kartofler og grillstegte bøffer bliver lagt på tallerknerne, starter den umiskendelige lyd af naboens plæneklipper, der med et brøl sætter i gang for at køre non-stop den næste halve eller hele time.

De fleste haveejere har nok prøvet det, men det sprængende punkt er formodentlig, om det er en enkelt gang, eller om det er hver aften, at den ene eller anden nabo sætter gang i græsslåmaskinen, hækklipperen eller andre maskiner i den bedste spisetid.

Ifølge en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk mener hver anden heldigvis, at græsslåningen ikke er noget problem, og at naboerne generelt tager hensyn. 14 procent kunne godt ønske sig regler for, hvornår man må slå græs, men mener samtidig ikke, det er et stort problem. Og så er der de 18 procent, der er dødtrætte af, at naboerne ikke tager hensyn eller respekterer fx spisetider.

Du må slå græs, når du vil – men du bør tage hensyn

Ifølge Boligejernes videncenter Bolius er der ingen overordnede regler for, hvornår du må slå græs. Du må med andre ord slå græs, når du vil, men det er ikke nødvendigvis en særlig god ide. Starter du græsslåmaskinen klokken seks om morgenen eller midt i spisetiden om aftenen, kan det være svært at opretholde det gode naboskab. En græsslåmaskine larmer nogenlunde lige så meget som en bil, der accelererer, så det er ikke helt ligegyldigt, om du lige fræser haven over, mens naboen sidder ude og spiser.

Hver tredje vil af med naboen

I en undersøgelse, som Boligsiden.dk tidligere har foretaget, erklærer hver tredje bruger af Boligsiden.dk at være så træt af naboen, at de enten allerede er flyttet eller overvejer at gøre det.

Læs også: Flere end hver tredje vil af med naboen

Set i lyset af, at kun hver femte ikke synes, at naboen tager hensyn med græsslåmaskinen, er det andre elementer af naboskabet, der går i hårdknude.

Find mere om