Fire ud af ti har brugt de indefrosne feriepenge på boligen

Fire ud af ti af Boligsidens brugere har brugt nogle af de indefrosne feriepenge på forbedringer af boligen eller til at købe ny bolig, fremgår det af en afstemning. Foto: Pixabay.

Udbetalingen af de indefrosne feriepenge har været springbrættet til boligforbedringer for fire ud af ti af Boligsidens brugere. Det fremgår af en ny afstemning på Boligsiden.

Da coronavirus lukkede store dele af Danmark var et af de økonomiske redskaber, som politikerne valgte at tage i brug, at udbetale de mange milliarder, som danskerne havde opsparet i indefrosne feriepenge.

Et af argumenterne var, at de ekstra penge i de danske husholdninger kunne bidrage til at holde økonomien i gang under coronakrisen. Sidenhen har mange håndværksfag da også oplevet en voldsom stigning i antallet af opgaver, og noget tyder på, at mange danskere har valgt at investere nogle af feriepengene på håndværkertimer, som er brugt på forbedringer af boligen.

I en ny afstemning på Boligsiden svarer fire ud af ti (42 procent) af de mere end 1.000 deltagere, at de har brugt nogle af deres udbetalte feriepenge på boligprojekter. Både de store og mindre projekter, ligesom nogle har brugt pengene på at købe ny bolig.

”Boligsidens brugere er i sagens natur boliginteresserede, og derfor giver det også rigtig god mening, at fire ud af ti allerede har brugt penge på at lave forbedringer i hjemmet eller på at købe ny bolig. Det bekræfter, at pengene er kanaliseret ud i samfundet, hvor de både bidrager til at bevare – eller måske ligefrem øge beskæftigelsen i mange håndværksfag, ligesom de også skaber arbejde hos ejendomsmæglere, byggemarkeder, køkkenfirmaer og lignende,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Flere forbedringer forude

Allerede tilbage i december 2020 spurgte Boligsiden sine brugere om, hvor mange der havde til hensigt at bruge feriepengene på netop dette formål. Dengang svarede over halvdelen – nemlig 57 procent – at deres boliger ville blive forbedret som følge af udbetalingen af de indefrosne midler.

”Det kan tyde på, at der stadig er forbedringer ude i de danske hjem, som venter på at blive iværksat. En pointe er jo også, at rigtig mange håndværkere har haft ualmindelig travlt under corona, hvilket gør, at kunderne er nødt til at vente på at få løst deres opgave. Samtidig er det også blevet sværere at skaffe tilstrækkeligt med byggematerialer, og den flaskehals kan bevirke, at flere boligejere fortsat venter på at få realiseret forbedringen af deres hjem,” siger Birgit Daetz.

Netop travlheden i håndværkerbranchen samt manglen på byggematerialer er noget, som Boligsidens brugere har mærket. I en afstemning tidligere på sommeren svarede 7 ud af 10 boligejere, at de har været udfordret i deres renoveringsprojekt netop på baggrund de to faktorer.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden fra 11. til 23. august 2021. I alt 1.041 brugere har svaret på spørgsmålet: