Fire ud af ti boligejere vælger bæredygtige byggematerialer

Foto: Boligsiden

Danske boligejere tænker grønt, når de vælger materialer til deres byggeprojekter i eget hjem. Det fremgår af en ny afstemning på Boligsiden.

Bæredygtighed vinder frem i byggebranchen. Og det er tilsyneladende også et aspekt, som danske boligejere tænker ind i deres planer, når gør-det-selv-projekterne bliver i sat i værk.

I en ny afstemning på Boligsiden svarer knap fire ud af ti af de adspurgte brugere, at de i mere eller mindre grad vælger bæredygtige byggematerialer, når de bygger om i eget hjem.

”Klima og miljø fylder mere og mere hos de fleste danskere og dermed også boligejerne. Og med god grund. For boligejerne er en væsentlig spiller i forhold til at nå det samlede mål om en reduktion i CO2-udledningen. Der er en stor gevinst at hente på den konto ved energiforbedringer af de danske husstande, og derfor giver det også rigtig god mening at tænke over de bæredygtige valg i sin bolig, selvom det ikke altid er de store forkromede projekter,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Lidt har også ret, og selv igennem de små projekter gør man noget godt for både klimaet generelt samt sig selv, når man anvender de bæredygtige materialer, der også er med til at sikre et bedre indeklima og dermed, at bygningen er god at opholde sig i.”

Delte boligejere

I afstemningen svarer 23 procent af brugerne, at de tænker bæredygtighed ind i nogle materialevalg, imens 16 procent svarer, at de tænker bæredygtighed ind i valget af alle materialer.

LÆS OGSÅ: Hver fjerde boligejer har planer om at gøre boligen mere grøn

Et eksempel på de bæredygtige valg kan være at vælge genbrugsmaterialer til dine forestående projekter.

Af afstemningen fremgår det dog samtidig, at lidt over halvdelen af de adspurgte boligejere, svarende til 55 procent, svarer, at de aldrig eller sjældent tænker over bæredygtighed i deres valg af materialer.

”Øget fokus på bæredygtighed er noget, der stille og roligt er kommet ind i vores bevidsthed igennem de seneste år. Og det er flot, at fire ud af ti boligejere allerede har det som et fast fokus. For selvom mange tænker over det, kan det måske være svært at realisere i praksis, når man står i sit lokale byggemarked og leder efter materialer til en opgave, der skal løses her og nu. Men jeg tror, der er tale om en tendens, som vil sprede sig i de kommende år.”

Noget der taler for det synspunkt er blandt andet den debat, der har været om de ”grønne” lån til energiforbedringer, som flere banker allerede er begyndt at tilbyde.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen af foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 12. maj til 12. juni 2020. I alt 1.074 brugere har svaret på spørgsmålet:

Find mere om