Færre venter på prisfald

Foto: Boligsiden.

Troen på faldende boligpriser bliver mindre og mindre. Alligevel er der ikke flere aktivt boligsøgende, viser undersøgelse fraBoligsiden.dk

Skal man købe bolig nu eller vente på, at priserne falder yderligere? I en undersøgelse blandt Boligsiden.dks brugere i april 2012 svarede knap 14 procent, at de ville vente på at priserne faldt yderligere, før de ville begive sig ud i boligkøb. I april i år, var optimismen faldet, og det var knap 12 procent, der ville vente med at købe, i tiltro til at priserne ville fortsætte med at falde.

I dag er det kun knap 11 procent, der udskyder boligkøbet i håbet om, at priserne falder yderligere.

”Priserne på villaer har været svagt stigende over det seneste år, og prisen på ejerlejligheder er skudt kraftigt i vejret. Kun sommerhuse er blevet en smule billigere. Derfor er der nok ikke mange, der ligefrem udskyder boligkøbet for at vente på faldende priser”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk 

Boligsalg spærrer for køb

Alligevel er der ikke kommet flere, der søger bolig. Udfordringen med at få solgt den nuværende bolig står i vejen for næsten hver tredje boligkøber. 29 procent svarer i undersøgelsen, at de ikke er klar til at købe ny bolig, fordi de skal have solgt deres nuværende først. I april i år var det kun 27 procent, der ventede på at sælge først.

”Kan man ikke få solgt sin nuværende bolig, er og bliver det en showstopper for et nyt boligkøb. Salgstiderne på ejerlejligheder er faldet meget, men det tager stadig i gennemsnit 222 dage at sælge en villa og over 300 dage at komme af med sommerhuset. Har man planer om at købe nyt, må man væbne sig med tålmodighed”, siger Birgit Daetz.

Find mere om