Færre tror på stigende huspriser

Foto: Boligsiden

Trods optimisme på boligmarkedet og en overvejende tro på stigende huspriser er forventningerne til de helt store prisstigninger faldet, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Der er stadig optimisme blandt de boliginteresserede, og 60 procent af brugerne på Boligsiden.dk tror da også, at prisen på et almindeligt parcelhus vil være steget om et halvt år. Det viser resultatet af en undersøgelse blandt Boligsiden.dk’s brugere. 27 procent tror på uændrede priser, og 13 procent forventer faldende priser et halvt år ude i fremtiden.

Dermed er der sket et synligt fald fra april, hvor 70 procent troede på stigende priser, 20 procent regnede med uændrede priser og knap 11 procent forventede lavere priser. Samtidig er andelen af dem, der forventer en stor prisstigning på over 4 procent, faldet med syv procentpoint.

”Vi kan se, at brugernes forventninger til prisudviklingen i høj grad afspejler boligmarkedet, som det er på det tidspunkt, vi spørger. Da det gik rigtig stærkt i foråret, havde de høje forventninger, mens de nu kølnet lidt af”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Efter en periode med stigende salgspriser for villaer og rækkehuse stod prisudviklingen stille i juli, og salgspriserne faldt i august og september, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks. Det er formodentlig denne opbremsning i prisudviklingen, der har betydet, at færre tror på en prisstigning på over fire procent om et halvt år.

Prisudviklingen kommer før optimismen

Boligsiden har siden 2012 gennemført undersøgelser om brugernes forventning til prisudviklingen på et almindeligt parcelhus et halvt år ude i fremtiden. Og i takt med at salgspriserne på et parcelhus er steget, er forventningerne også steget. Dog skal stigningen allerede være sket, før optimismen slår igennem.

”Meget tyder på, at Boligsidens brugere følger godt med i, hvad der foregår på boligmarkedet; men de spår ikke om fremtiden”, siger Birgit Daetz.

Der er nemlig et tæt sammenfald mellem den aktuelle prisudvikling og den udvikling, brugerne siger, de forventer et halvt år ude i fremtiden.

Sådan gjorde vi:

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 28. september – 6. oktober 2015 spørgsmålet: ”Tror du, at prisen på et almindeligt parcelhus i Danmark om et halvt år vil være” 1.713 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 20. – 30. april 2015 spørgsmålet: ”Tror du, at prisen på et almindeligt parcelhus i Danmark om et halvt år vil være” 1.729 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Find mere om