Får du andre til at slå dine søm i?

Foto Boligsiden

Det er mere populært at flytte ind i en nyrenoveret bolig, end en der kræver, at du selv kan slå et søm i og svinge malerpenslen. Det viser en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk.

Håndværkertilbud eller nybyggeri? Vi har alle en holdning til, om vi selv gider renovere en ny bolig. Nogen går bevidst efter det, fordi de synes, det er sjovt at sætte deres eget præg på deres bolig. Andre går i en stor bue uden om de boliger, der kræver en kærlig hånd.

Vi har spurgt brugerne på Boligsiden.dk, om de foretrækker at flytte ind, renovere selv og sætte deres eget præg på boligen, eller om de foretrækker at rykke ind i et helt nyt eller nyrenoveret hus. Et flertal på 56,5 % svarer, at de helst flytter ind i et nyt eller et nyrenoveret hus, så de dermed slipper for at renovere selv.

”Det er bekvemt at flytte ind i noget nyt eller nyrenoveret, og nogle gange er det rart, når andre vælger nogle gode løsninger for én. Især hvis man ikke selv er god med en skruemaskine og en gipsplade. Samtidig vil noget nyt ofte være energirigtigt, og derfor kan der løbende være penge at spare på energiregnskabet,” siger Boligsiden.dks kommunikationsdirektør, Birgit Daetz.

Mere end en tredjedel vil renovere selv

Flertallet for det nyrenoverede er dog ikke overvældende, og 38 % vil hellere selv renovere. Dem er der heldigvis også mange boliger til. En søgning på Boligsiden.dk afslører, at der lige nu er 118 håndværkertilbud til salg fordelt over hele Danmark.

”Der er ingen rigtige eller forkerte måder at købe hus på. Vi har hver især vores ønsker og præferencer, og derfor er det også positivt, at markedet rummer både nyt og gammelt og dyrt og billigt, så der er noget for enhver smag,” påpeger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:


Flytte ind i en ny eller nyrenoveret bolig: 726 brugere (56,54 %)
Flytte ind og renovere selv, så du kan sætte dit eget præg: 492 brugere (38,32 %)
Ved ikke: 66 brugere (5,14 %)

Find mere om