Drømmeboligen skal kunne sælges hurtigt igen

Foto: Boligsiden

To ud af tre boligkøbere lægger vægt på, at deres kommende bolig kan sælges hurtigt igen. Vi frygter at blive stavnsbundet til vores egen bolig, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Når vi ser på boliger til salg, drømmer vi os et langt stykke hen ad vejen til et nyt liv. Vi forestiller os, hvordan det er at bo i det lille, gule hus på hjørnet af Kirsebærvej og Æblevænget; Men med i overvejelserne er også, om drømmeboligen på Kirsebærvej kan blive et fængsel, vi ikke kan komme ud af. 65 procent af brugerne på Boligsiden.dk mener, at det er enten vigtigt eller meget vigtigt, at den bolig, de kigger på, kan sælges hurtigt igen. 33 procent mener, at det er mindre vigtigt eller slet ikke vigtigt.

”Det er påfaldende, at så mange allerede i købsfasen overvejer, om de nu kan komme af med boligen igen. Det tyder på, at boligkøberne tænker langsigtet og er realistiske i deres syn på fremtiden, hvor man kan blive presset ud i et boligsalg. Hvis man fx er bange for at blive arbejdsløs, frygter man måske at sidde i et hus, som pludselig er blevet for dyrt, og som man ikke kan sælge”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Andre faktorer, der kan udløse et ikke-planlagt boligsalg, kan være skilsmisse, nyt job, familieforøgelse eller nabostridigheder.

Hver fjerde villa har salgstid på over et år

Frygten for ikke at kunne sælge boligen kommer da heller ikke ud af det blå. I marts tog det i gennemsnit 219 dage at sælge en villa, men tallet dækker over, at den fjerdedel af villaerne, der bliver solgt allerhurtigst, blev solgt på 19 dage i gennemsnit, mens den langsomst sælgende fjerdedel havde en salgstid på 508 dage, altså et år og fem måneder. Huset med den absolut længste salgstid i marts blev solgt på 3.150 dage, hvilket er langt over otte år.

”Boligmarkedet er meget opdelt. De populære boliger skal nok blive solgt hurtigt, men en lang række boliger kommer ikke ud over rampen. Det kan være en dårlig beliggenhed, der trækker ned, eller en for høj udbudspris, som sælger ikke har råd til at sætte ned. Det kan alt sammen få salget til at trække ud”, siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi
På Boligsiden.dk stillede vi i perioden 27. marts – 3. april spørgsmålet: ”Hvor vigtigt er det for dig, at den bolig, du kigger på, kan sælges hurtigt igen?” 1.416 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Meget vigtigt: 23 %

Vigtigt: 42 %

Mindre vigtigt: 22 %

Ikke vigtigt: 11 %

Andet / ved ikke: 2 %

Find mere om