Derfor flytter vi

Foto: Boligsiden

Vi pakker vores liv i kasse og betaler store summer for at skifte det ene hjem ud med det andet. Hvorfor? Boligsiden.dk afslører den hyppigste årsag til, at du skal have nyt hjem.

De færreste tilbringer en hel livstid i det samme hjem. De fleste af os flytter. Nogle oftere end andre. Man kan undre sig over hvorfor, for der er meget arbejde og mange udgifter forbundet med en flytning. Først skal vi have solgt vores nuværende bolig, så skal vi finde drømmeboligen, få begge handler i hus, og først derefter pakket i kasser, rykket rødder op og transporteret hele sit livsfundament fra den ene matrikel til den anden. Hvorfor gør vi det?

”Vi flytter, fordi vores behov ændrer sig. Vi bliver forældre, gift, skilt, arbejdsløse, rige eller noget helt sjette. Ofte betyder ændringer i vores privatliv ændrede behov på boligfronten. En ny undersøgelse blandt Boligsiden.dks brugere viser da også, at de fleste flytter for at få mere plads. Ofte starter vi jo som unge i små, billige boliger, og som vi bliver ældre og får en sundere økonomi, vil vi gerne have mere plads, nu når vi har råd til det”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Økonomi og familie styrer vores boligbehov

I undersøgelsen blandt Boligsiden.dks brugere svarer 29 procent, at ønsket om mere plads var årsagen til, at de solgte deres seneste bolig. På andenpladsen med 23 procent ligger ønsket om at flytte et andet sted hen. Forliste forhold indtager tredjepladsen over årsager, der får os til at sælge boligen. På den positive front viser undersøgelsen, at kun 3 procent har måtte sælge huset på grund af ændrede økonomiske forhold, fx lavere indtjening.

At den hyppigste årsag til, at vi skifter hjemmet ud, er ønsket om mere plads, er ikke overraskende. Studietid afløses af fast job med større indtægt, og dér opstår ønsket om mere plads, og vi skifter vores studiebolig ud med noget større.

Så flytter vi måske sammen med vores kæreste og sælger vores gamle bolig. Ønsket om at flytte sammen med vores partner står bag 10 procent af alle boligsalg.

Derefter skal familien måske opgraderes med et par medlemmer, og når der kommer småbørn til, skifter vi måske igen huset ud for at få ekstra værelser og en større have.

Først når ungerne er flyttet hjemmefra, og vi ikke længere magter at gøre rent i den store parcel, overvejer vi at gå ned i en mindre størrelse: 7 procent sælger deres hjem for at flytte i noget mindre.

Sådan gjorde vi:

I perioden 14. august – 26. august stillede vi på Boligsiden.dk spørgsmålet ”Hvorfor solgte du din seneste bolig?”. 1.119 personer svarede, og besvarelserne fordelte sig sådan her:

Find mere om