Denne type af sommerhus er købernes favorit

Foto: Boligsiden

Et gammelt træhus med brændeovn er i høj kurs, når sommerhuskøberne går på boligjagt. Det viser en ny afstemning, som Boligsiden har lavet blandt sine brugere.

Der er visse kvaliteter, som efterspørges blandt mange boligkøbere, når de ser på sommerhus. Ikke overraskende er det især det klassiske træhus med brændeovn, der står øverst på ønskelisten hos mange sommerhuskøbere.

”Jeg tror, vi er mange, der instinktivt tænker på et sort træhus med hvide skodder for vinduerne, når vi tænker på et sommerhus. Og for rigtig mange sommerhusejere- eller købere, er det netop det at kunne varme sig ved brændeovnen efter en dag i naturen, som er indbegrebet af sommerhushygge. Derfor overrasker det mig heller ikke, at netop denne type af sommerhus efterspørges af flest købere,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

I Boligsidens afstemning svarer 455 af de i alt 1.272 deltagere, at de går efter et gammelt træhus med brændeovn i deres jagt på et sommerhus. Det svarer til 36 procent af deltagerne.

Gammelt og nyt er godt

Det klassiske tiltaler dog ikke alle. For ser vi på den kategori af sommerhuse, som har fået næstflest stemmer i afstemningen, er det omvendt et ”nybygget sommerhus med moderne bekvemmeligheder”.

En fjerdedel af deltagerne i afstemningen svarende til 332 personer har valgt denne kategori som deres foretrukne.

”Sommerhuset tæller som bolig nummer to for langt størstedelen af de danske sommerhusejere. Derfor er det for mange også mest praktisk, at der er tale om et forholdsvis nyt hus, hvor der ikke er lige så mange ting at vedligeholde som ved de ældre sommerhuse. Samtidig er der også mange boligejere, der er vant til den nye og moderne stil fra deres primære bolig, og som derfor også efterspørger netop dette i deres bolig nummer to,” siger Birgit Daetz.

Den eftertragtede ro

Ikke overraskende er der også en stor del af deltagerne, der går bevidst efter at finde et sommerhus i rolige omgivelser. Et sted, hvor der er plads til at lade mentalt op. Væk fra byens larm og med lang afstand til de nærmeste naboer.

22 procent af deltagerne svarer således, at de går efter et ”øde sommerhus med langt til de nærmeste naboer.”

Omvendt svarer ni procent af deltagerne, at de søger et ”kæmpestort sommerhus, hvor der er plads til hele familien”, imens de resterende seks procent af deltagerne har andre kvaliteter i fokus.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 17. marts til 6. april.

I alt 1.272 deltagere har svaret på spørgsmålet: “Hvis du er på jagt efter et sommerhus, hvad går du så efter?”

Foruden de svarmuligheder, som er angivet her, har yderligere 475 deltagere svaret, at de ikke er på jagt efter et sommerhus. De stemmer er dog sorteret fra i den endelige opgørelse.

Find mere om