Delte meninger om udlændinge skal få adgang til danske fritidshuse

Foto: Boligsiden.

54% af de brugere, der deltog i www.boligsiden.dk’s spørgeundersøgelse om udlændingens køb af fritidshuse, mente, at de ikke ønskede reglen ændret.

Hvis den eksisterende regel, om at købere af sommerhuse i Danmark skal have fast bopæl i Danmark, ikke opretholdes længere, vil det kunne stimulere efterspørgselen efter fritidshuse.

Brugernes holdning ligger ikke så langt fra borgmestrenes, jævnfør en rundspørgen, som DR har foretaget.

Tyskere, svenskere og andre udlændinge skal have lov at købe sommerhus i Danmark. Det mener 36 ud af 77 borgmestre, der har deltaget i en rundspørge, som DR har lavet. Det svarer til lige under halvdelen af de adspurgte. Kun 32 borgmestre er tilhængere af, at de nuværende regler bevares, skriver DR.

Ja-sigerne er fordelt over hele landet, og begrunder deres holdning med samarbejde, mange ledige fritidsgrunde til fritidshuse og det forhold at danskere godt må købe udenlandske fritidshuse.

Nej-sigerne er bekymrede fordi regelen ikke kan ændres igen.

Læs hele artiklen på dr.dk.

Sådan gjorde vi:

Boligsidens undersøgelse er foretaget via et spørgeskemamodul på www.boligsiden.dk den 29. til den 30. august 2011. Brugerne kunne kun svare en gang – efterfølgende genbesvarelser blev ikke registreret, hvilket teknisk set blev målt ved en cookie på brugerens pc. 2.475 brugere af sitet har svaret.

Undersøgelsen gav følgende resultat:

 Antal stemmerAndel
Svar: nej

1.345

54 %
Svar: Ja

1.030

42 %
Svar: Ved ikke

100

4 %
Svar i alt

2.475

 
Find mere om