De negative renter skaber interesse for boligkøb

Interessen for at købe bolig er høj i øjeblikket, og i en undersøgelse på Boligsiden angiver næsten halvdelen af de adspurgte, at de overvejer at fremskynde deres boligkøb på grund af den negative rente. Foto: Boligsiden.

Interessen for at købe ny bolig er stor, konstaterer tal fra Finans Danmark. Og samtidig viser en afstemning blandt Boligsidens brugere, at næsten halvdelen af de adspurgte er klar til at fremskynde deres boligkøb på grund af den negative rente.

I august måned indhentede danskerne intet mindre end 7.619 tilbud på realkreditlån, hvilket er det højeste antal lånetilbud i flere år. Og interessen for at købe bolig er høj i hele landet, oplyste Finans Danmark tidligere på måneden.

På Boligsiden viser en afstemning blandt brugerne samtidig, at næsten halvdelen af de adspurgte overvejer at fremskynde deres boligkøb på grund af de historiske negative renter.

Blandt de knap 1.000 brugere, der har afgivet svar i Boligsidens undersøgelse, svarer 43 procent ”Ja” til spørgsmålet om, hvorvidt den negative rente kan få dem til at fremskynde deres boligkøb.

Omvendt svarer 47 procent ”Nej”, imens knap 10 procent svarer ”Ved ikke”.

Mere hus for pengene

Altså er de adspurgte brugere af Boligsiden en smule splittet i deres stemmeafgivning. Og det kan det være god grund til. Det er nemlig ikke altid helt ligetil at gennemskue vilkårene for de individuelle lån.

I løbet af sommeren blev det for eksempel muligt at få netop et 10-årigt fastforrentet lån med negative rente. Sådan et lån er dog på grund af den forholdsvis korte løbetid mest oplagt som et tillægslån til eventuelle boligforbedringer og ikke et decideret boligkøb. Men det er der andre typer af boliglån, der er. Og som tallene viser, er de efterspurgte.

”De historisk lave renter kombineret med høj beskæftigelse og en generel sund økonomi giver danskere mod på at gå på boligjagt eller lyst til at omlægge deres eksisterende lån. Og med god grund. For i praksis betyder de lave renter, at familierne kan få mere hus for pengene. Det er selvfølgelig med til at øge interessen for at købe ny bolig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Boligsidens afstemning

Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden i perioden 29. august til 10. september. I alt er der afgivet 944 svar til spørgsmålet:

”Kan den negative rente få dig til at fremskynde dit boligkøb?”