De fleste boligkøbere forventer godt internet

Foto: Boligsiden

65 procent af de boliginteresserede undersøger ikke, hvor gode internetforholdene er, i det område hvor de kigger efter bolig. Det viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk.

 I og omkring de store byer er en god mobildækning og ditto internetforbindelse en selvfølge. Men man skal ikke nødvendigvis ret langt væk fra alfarvej, før samtalen dør på mobilen, og internettet hakker, for i yderområderne kan forbindelsen være dårlig eller ikke eksisterende.

Alligevel er internetforbindelsen noget, som mange ikke overvejer at undersøge, når de ser efter ny bolig. En ny undersøgelse fra Boligsiden.dk viser, at 65 procent ikke undersøger internetforholdene i forbindelse med deres boligsøgning, mens 35 procent gør. Et overvejende flertal undersøger ikke forbindelsen, fordi de forventer, den er i orden.

”Flytter man til eller mellem nogle af de store byer, er der ikke grund til de helt store undersøgelser, men netop nu, hvor vi ser et øget antal bolighandler i yderområderne og et nedadgående antal bolighandler i de store byer, er der måske flere, der kunne få glæde af at tjekke mulighederne, inden de flytter”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Dækning i yderområderne i politisk blæsevejr

Flere af de politiske partier har gennem årene haft bedre bredbånd og mobilforbindelser på dagsordenen. Socialdemokraterne har eksempelvis tilbage i 2013 stillet otte konkrete forslag om, hvordan de ville sikre bredbånd i yderområderne, men de gode forbindelser lader vente på sig. I april 2015 kritiserede S forslaget fra Venstre om at etablere en bredbåndsfond, der skulle sikre hurtigt internet i yderområderne. Og mens politikerne taler, forsvinder en 92-årig dement mand, der kunne have været fundet langt hurtigere, hvis ikke mobilforbindelsen på hans gps-sender havde været så dårlig.

Alligevel er det kun 10 procent, der i en undersøgelse fra juni 2015 svarer, at det er den dårlige mobil- og internetdækning, der afholder dem fra at flytte på landet. Her er der andre forhold, som afstand til arbejde og familie, der vejer tungere.

Tjek forbindelsen

www.tjekditnet.dk/kort, der er Erhvervsstyrelsens kort over bredbåndmuligheder i Danmark, kan du se, hvordan bredbåndsdækningen er. Zoom ind på kortet for at gå fra overblikket til helt præcise målinger på enkelte adresser.

Find mere om