Danskerne forventer fortsat stigende boligpriser i 2021

Foto: Boligsiden

Boligsidens brugere er optimistiske i forhold til udsigterne for boligpriserne i 2021. I to nye afstemninger på Boligsiden svarer flertallet af deltagerne, at de forventer stigende priser på både huse og ejerlejligheder i 2021.

Der har været stor tiltro til boligmarkedet i 2020, hvor den ene rekord er blevet sat efter den anden. Det gælder også for priserne. Og spørger man de boliginteresserede, vil denne udvikling fortsætte ind i 2021.

I to nye afstemninger på Boligsiden svarer flertallet af deltagerne, at de forventer fortsat stigende salgspriser på både villaer og rækkehuse samt ejerlejligheder i det nye år.

Ser vi i første omgang nærmere på forventningerne til huspriserne, viser resultaterne fra afstemningen, at 63 procent af de mere end 1.100 deltagere forventer stigende priser.

Konkret svarer 40 procent, at de forventer prisstigninger på mellem 1 og 5 procent, imens 23 procent forventer stigninger på mere end 5 procent.

”Vi har netop sagt farvel til et rekordår på boligmarkedet, og umiddelbart kunne man måske mene, at der efter sidste års prisstigninger ville være udsigt til en mere afdæmpet udvikling i år. Men renterne er fortsat lave, og omkostningerne ved at eje en bolig er historisk lave. Det er væsentlige faktorer i forhold til, hvorvidt køberne stadig har mulighed for og interesse i at handle,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

”Vi har allerede i årets første uger set stigende handelstal sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, og alt tyder på, at der stadig er stor lyst til at købe bolig i 2021. Derfor kan jeg også godt forstå, at flertallet i denne afstemning fortsat spår prisstigninger for huse. Om end det nok ikke bliver lige så store stigninger, som vi har set i 2020.”

I afstemningen svarer 16 procent af deltagerne desuden, at de forventer uændrede priser for husene, imens 18 procent forventer faldende priser.

Brugerne spår også prisfremgang for lejlighederne

Kigger vi på ejerlejlighederne, er billedet her nogenlunde det samme. 68 procent af deltagerne i Boligsidens nye afstemning forventer stigende salgspriser for ejerlejlighederne i 2021.

28 procent forventer stigninger på mere end 5 procent, imens 40 procent forventer stigninger på mellem 1 og 5 procent.

”Det er næsten hver tredje deltager, der forventer prisstigninger, der er større end fem procent. Det er en stor andel, og årsagen skal formentlig findes i den usædvanlige udvikling, som vi var vidner til i 2020, hvor salgspriserne steg med hele 9 procent,” siger Birgit Daetz.

Med til billedet hører dog også, at 11 procent af deltagerne i dette års afstemning tror på uændrede priser, imens 16 procent forventer et fald i salgspriserne.

Boligsiden lavede en tilsvarende afstemning blandt sine brugere sidste år i januar, og selvom den samlede andel af brugere, der forventer prisstigninger er nogenlunde den samme, er der alligevel en lidt større gruppe, der tror på de store prisstigninger over fem procent.

Brugerne af Boligsiden er samtidig ikke de eneste, der tror på stigende boligpriser i 2021. Flere prognoser peger i samme retning.

Sådan gjorde vi:

Afstemningerne er foretaget blandt brugerne af Boligsiden i perioden 4. januar 2021 til 19. januar 2021.

I alt er der afgivet 1.119 svar på spørgsmålet: ”Hvad er dine forventninger til udviklingen i priserne på huse i 2021?” Svarene fordelte sig således:

Derudover er der afgivet 1.064 svar på spørgsmålet: ”Hvad er dine forventninger til udviklingen i priserne på ejerlejligheder i 2021?” Svarene fordelte sig således:

Find mere om