Danskerne er splittede i forhold til, hvor langt de vil køre til arbejdet

I en ny afstemning på Boligsiden svarer halvdelen af deltagerne, at de er villige til at køre 50 kilometer eller mere for at komme til deres arbejde fra deres bopæl. Omvendt svarer 48 procent, at der kun må være 20 kilometer eller derunder.

For nogle vil en halvlang køretur alene i bilen i øjeblikket lyde som et rent drømmescenarie. Imens det for andre stadig lyder som rent tidsspild.

Og selvom corona nok har fået flere til at længes efter den fysiske arbejdsplads, er danskerne fortsat splittede i forhold til, hvor langt de er villige til at skulle køre til deres arbejde.

I en ny afstemning på Boligsiden svarer 50 procent af de mere end 1.000 deltagere, at de er villige til at køre op til 50 kilometer eller derover til deres arbejde. Omvendt svarer 48 procent, at de vil køre maksimalt 10 eller 20 kilometer til arbejdet.

”Det er stort set samme fordeling som for et par år siden, da vi lavede en tilsvarende afstemning, hvilket overrasker mig. Umiddelbart ville vi have forventet, at andelen af deltagere, der er villige til at køre langt til arbejde, ville være steget her under corona, hvor mange har arbejdet hjemmefra og fået øjnene op for den mulighed. Men måske står det for mange stadig hen i det uvisse, hvor udbredt hjemmearbejdet vil være, når coronapandemien igen har lagt sig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Halvdelen foretrækker stadig nærheden til arbejdet

Som før nævnt ser vi også stadig, at tæt på halvdelen af deltagerne i afstemningen prioriterer at bo tæt på arbejdspladsen – eller i hvert fald i nær afstand til den.

”For mange boligkøbere har det høj prioritet, at køreturen til job kan tilbagelægges på relativt kort tid og måske endda på cykel. Specielt hvis man har små børn, der skal hentes og bringes fra daginstitutioner, er det en klar fordel, at man ikke også samtidig skal bruge halve eller hele timer i transport til og fra jobbet,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Samtidig er mange af dem, der prioriterer kort afstand til jobbet også ofte dem, der arbejder i byen, og som vil bevare kontakten til byens liv og kulturelle tilbud.”

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt Boligsidens brugere i perioden 19. januar til 26. januar 2021. I alt 1.053 deltagere har svaret på spørgsmålet:

Find mere om