Centralstøvsugeren står øverst på ønskelisten

Vi drømmer om centralstøvsuger og vandhaner med kogende vand, mens douche-toilettet og den opvarmede indkørsel ikke rigtig kan få os op at ringe. Boligsiden.dk har undersøgt vores drømme om smarte installationer i hjemmet.

Det er stadig ikke gået af mode at skifte køkkenet ud med et nyt, og når man alligevel er i gang, vælger mange at få installeret en vandhane med kogende vand, som er en af de installationer, man måske ikke vidste, man manglede, før hanen er flittigt brugt i køkkenet. Men vandhanen med det kogende vand er ikke den installation, der er mest efterspurgt i de danske hjem. Det er, måske noget overraskende, centralstøvsugeren, der er vores hedeste ønske, hvis vi helt selv kan vælge.

I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer næsten hver fjerde, at centralstøvsugeren er den installation, de helst vil have i hjemmet. Den avancerede støvsuger er tæt forfulgt af vandhanen med kogende vand, og først herefter kommer lys og varme, man kan styre fra mobilen, og vandhaner med sensor. Nederst på listen kommer douche-toilettet og den opvarmede indkørsel.

”De intelligente løsninger vinder indpas i de danske hjem, og de er med til at påvirke boligpriserne. I Region Midtjylland stiger udbudsprisen for en villa med over 50 procent, hvis huset har en centralstøvsuger”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

På landsplan ligger udbudspriserne for villaer med centralstøvsuger 24 procent højere end gennemsnittet.

Find mere om