Boligsælgere med kæledyr må sænke prisen

Hver anden boligkøber vil have nedslag i prisen, hvis boligen har synlige tegn på kæledyr. Knap hver fjerde vil slet ikke have boligen, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Hunden er menneskets bedste ven. Bare ikke når huset skal sælges. Har Fido bidt i panelerne eller har Mis kradset i dørkarmen, må du som sælger forvente at skulle give et ekstra nedslag i prisen.

En ny undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at hver anden vil have nedslag i prisen, hvis huset har tydelige tegn efter kæledyr, mens 23 pct. helt afviser at ville købe boligen. Kun hver fjerde er venlig stemt over for kæledyrene og vil ikke lade sig påvirke af bidemærker, kradsemærker eller lugtgener.

”Vi kan konstatere, at køberne har en klar holdning til kæledyr. Selvom man som køber selv har hund eller kat, er det jo ikke sikkert, at man har lyst til at flytte ind i en bolig, hvor andres kæledyr har efterladt sine aftryk. Det må man nok bare acceptere som sælger og så vurdere, om man synes, det er rimeligt at skulle gå ned i pris,” siger Birgit Daetz, der selv er hundeejer og kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Kæledyrene skal camoufleres

Også til selve fremvisningen af boligen kan synlige tegn på kæledyr være hæmmende for boligsalget, vurderer fagfolk. Ejendomsmægler Kim Andreasen og boligstylisten Birgitte Vosper anbefaler, at kæledyrene viger pladsen, når huset er til salg. Både når der tages billeder til boligpræsentationen, og når huset skal vises frem, er det optimalt, hvis hund og kat kan være et andet sted.

”Jeg tror ikke, det er tegn på, at vi ikke længere kan lide kæledyr. Men vi skelner mellem vores egne kæledyr og andres. Det gør ikke noget, at vores egen kat har kradset lidt i tapetet, men vi er ikke venlig stemt over for, at andre katte har kradset i dét, der skulle være vores drømmebolig”, siger Birgit Daetz.

Læs også: Sådan sælger du boligen: Ud med hund og kat

Find mere om