Boligpakke vil kun få begrænset effekt

Foto: Boligsiden

Næsten to tredjedele af brugerne på Danmarks mest besøgte boligsite mener ikke, at regeringens vækstpakke vil få dem til at købe en ny bolig nu. Kun godt 25 pct. tilkendegiver, at pakken vil have den ønskede effekt. Det viser en brugerundersøgelse på www.boligsiden.dk.

”Regeringens vækstpakke skal gøre det billigere at handle bolig. Vil det få dig til at købe en ny bolig nu?” Det spørgsmål har næsten 4.000 brugere af www.boligsiden.dk – Danmarks mest besøgte boligsite – svaret på. Og resultatet er entydigt: kun 26,8 pct. har svaret ja, mens 64,6 pct. har svaret nej.

Brugerundersøgelsen blev sat i gang på www.boligsiden.dk, umiddelbart efter at valget blev udskrevet, og stoppede i går ved middagstid.

”Tilbagemeldingen fra Boligsidens brugere giver et ganske klart billede. I hele perioden har det været tydeligt, at godt hver fjerde mener, at vækstpakken kan få dem til at købe en ny bolig, hvorimod næsten to tredjedele mener, at det ikke har nogen indflydelse,” siger Boligsidens kommunikationsdirektør, Birgit Daetz.

Fra dødt marked til status quo

Boligsiden kan fra dag til dag registrere, hvor mange boligannoncer, der fjernes fra markedet – i langt de flest tilfælde fordi boligerne er blevet solgt. Og i øjeblikket ser det ud til, at markedet er stort set uberørt af de mange politiske udmeldinger om tiltag, der skal stimulere boligmarkedet.

”Vi kunne konstatere et brat fald i handlerne den 25. og 26. august. Men efter at valget er blevet udskrevet, tyder alt på, at vi er tilbage på status quo igen – det vil sige, at den megen fokus på boligmarkedet fra politisk side hverken påvirker i positiv eller negativ retning indtil videre,” siger Birgit Daetz, der dog understreger, at der skal gå lidt flere dage, før man kan være sikker på, om der er tale om en entydig udvikling.


Fakta om Boligsidens brugerundersøgelse:

Sådan gjorde vi:

Vi satte spørgeskemamodulet på www.boligsiden.dk den 26. august 2011.

Svarmulighedernes rækkefølge ændrede sig, så det ikke hele tiden var eksempelvis “Ja”, som blev vist øverst.

Brugerne kunne kun svare en gang. Efterfølgende genbevarelser blev ikke regi-streret. Teknisk set blev dette målt ved en cookie på brugerens pc.

Undersøgelsen blev stoppet den 29. august.

Find mere om