Boligkøberne vil have hurtigt og stabilt internet

I en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden svarer tre ud af fire, at en god internetforbindelse enten er meget vigtig eller ligefrem afgørende, når der skal købes ny bolig.

Det er efterhånden ligeså naturligt som vand i hanen og strøm i stikkontakten – en god internetforbindelse er en selvfølge for de fleste. Og behovet for en knivskarp dækning er stort, viser en ny afstemning blandt knap 1.400 brugere på Boligsiden.

Til spørgsmålet om, hvor vigtig adgang til en god internetforbindelse er, når der skal købes bolig, svarer 77 procent, at det enten er meget vigtigt eller ligefrem afgørende i jagten på den helt rigtige bolig. Hertil kommer yderligere 14 procent, der angiver, at det er lidt vigtigt at kunne koble sig på en solid forbindelse.

”Resultatet af undersøgelsen viser, at godt internet er blevet en helt uundværlig del af en digital hverdag. Vi bruger nettet til alt fra at orientere os i nyhedsstrømmen og streame tv, serier og film til netbank og upload af skoleopgaver. Og for manges vedkommende er digitale platforme de primære kommunikationskanaler. Det gælder eksempelvis sociale medier,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og pointerer:

”Man er med andre ord isoleret, hvis man ikke har mulighed for at være online. Derfor er en god internetforbindelse en prioritet for mange – også i boligjagten.”

Områder med dårlig dækning

Selvom Danmark er et lille land, halter det stadig med gode, hurtige forbindelser flere steder i landet. Region Sjælland er ifølge Energistyrelsen det område, hvor dækningsgraden er dårligst.

Samler man alle fastnetteknologier, ligger dækningsgraden på 83 procent, og endnu værre står det til med fibernettet, hvor dækningsgraden ligger på 48 procent. Til sammenligning er den 72 procent i både Region Syddanmark og Nordjylland, der er førende på fiberdækningen.

”Det er ikke kun en udfordring for de enkelte familier, der er bosat i de områder, hvor det halter med dækningen. Med boligmarkedsbriller gør det hele områder mindre attraktive for boligkøbere, men også for virksomheder at slå sig ned, og det kan påvirke tempoet i handelsaktiviteten og skabe lange liggetider, som i sidste ende kaster en uhensigtsmæssig skygge over et marked, der ellers rummer udmærkede muligheder,” siger Birgit Daetz.

BREDBÅNDSPULJEN
I 2016 blev Bredbåndspuljen etableret som en del af den politiske aftale om ’Vækst og udvikling i hele Danmark’. Der har siden 2016 været afsat 220 millioner kroner, og målet er, at alle danskere inden år 2020 skal have mulighed for at købe en fastnetforbindelse med en hastighed på 100 Mbit/s. i downloadhastighed og 30 Mbit/s. i uploadhastighed.Den 30. april i år blev der åbnet for ansøgninger om tilskud i 2019, hvor der er afsat 100 millioner kroner. Puljen er målrettet de dårligst dækkede adresser i Danmark, hvor det er sværest at få bedre bredbånd på kommercielle vilkår. Se Bredbåndskortet for opdaterede informationer om, hvilke adresser der er tilskudsberettigede.

Afstemningens resultater:

Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden i perioden fra 24. april til 6. maj. I alt er der afgivet 1.383 svar til spørgsmålet:

Hvor vigtig er adgang til en god internetforbindelse, når du køber bolig?

Find mere om