Boligkøberne frygter skimmelsvamp

Foto: Boligsiden

Af alt det, der kan gå galt, efter man har overtaget et hus, er skimmelsvamp boligkøbernes værste mareridt. I en undersøgelse blandt brugerne af Boligsiden.dk svarer næsten to ud af fem, at skimmelsvamp vil være den værste opdagelse, efter de har overtaget deres nye bolig.

Købsaftalen er underskrevet og boligen overtaget. Først derefter opdager man, at boligen er fyldt med skimmelsvamp. Det er netop skrækscenariet for de fleste boligkøberne, viser en undersøgelse foretaget af Boligsiden.dk.

”Vores undersøgelse viser, at næsten to ud af fem boligkøbere frygter at opdage skimmesvamp i væggene i deres nye bolig. Skimmelsvampen kan trives mange steder i boligen, hvor der er fugtigt, og det er uden tvivl udsigten til at udbedre skaderne og muligvis forsikringsslagsmål mellem hus- og ejerskifteforsikringsselskaber, der får et flertal til at pege på skimmelsvampen som den værste overraskelse,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Skimmelsvamp kan gøre en syg og skal fjernes. Den gode nyhed er, at skimmelsvamp ikke nedbryder det materiale, den sidder på, som andre svampetyper kan gøre. Men har den bredt sig, kan du risikere, at det ikke er nok at vaske ned og tørre ud – så må du må udskifte dét, skimmelsvampen har siddet på.

Mosegrunde skræmmer

Næst efter skimmelfrygten, kommer bekymringen for, om huset begynder at synke på grund af blød undergrund. Hver fjerde bekymrer sig for, om deres nye hus skulle begynde at synke. Samtidig har danskerne også fået respekt for vand- og kælderskader. Hver tiende frygter en oversvømmet kælder.

Læs også: Vi er bange for vand i kælderen

”De ting, huskøberne frygter mest, er de skader, der kan blive dyrest at få udbedret, og som kan have de mest uoverskuelige konsekvenser for boligen og sundheden. Svamp, et hus, der synker, og råd i træværk er frygtens top tre, og først derefter kommer skader som oversvømmelse i kælderen, revner i muren og utætte vinduer, som køberne vurderer, er lettere at gøre noget ved,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Find mere om