Boligkøberne er ikke bange for dødsboer

Foto: Boligsiden.

I en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer 85 procent, at de ikke ville lade sig skræmme af et dødsbo i boligjagten. Gælder det også dig?

Når man taler om en bolig med sjæl, forbinder de fleste det med et levende og varmt hjem fyldt med historie og gode minder i væggene. Et hjem er dog også rammen om slutningen på livet, og derfor er der ganske ofte dødsboer i udbud på ejendomsmæglernes salgslister. Det lader dog ikke til at skræmme boligkøberne.

Tidligere på måneden foretog Boligsiden.dk en afstemning blandt flere end 1.000 brugere, og heraf svarede over otte ud af 10, at de godt kunne finde på at købe et dødsbo.

”Det vidner om, at folk er meget fremadskuende, når de søger bolig. De leder efter de bedste rammer for fremtiden, og det handler ikke så meget om, hvad og hvem der har fyldt rummene ud tidligere,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Flere fordele ved et dødsbo

Derudover kan der som boligkøber være en række økonomiske fordele forbundet med købet af et dødsbo, og det er værd at tage med i et marked, hvor priserne er høje.

”Der er ofte tale om boliger af ældre stand, og det betyder alt andet lige en prisreduktion i forhold til det øvrige udbud i nærområdet. Så hvis man går og drømmer om selv at sætte sit præg på boligen, kan det være en budgetvenlig løsning,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Og så kan der være en anden tidsramme på et salg, når en person er gået bort i en bolig. I mange tilfælde betyder det, at et hurtigt salg bliver prioriteret højere end den bedste pris. Som køber er det en stor fordel i forhandlingen, at der ikke står en sælger med en minimumspris, han skal have i hus for selv at kunne komme godt videre.”

Lige nu er der mere end 80 boliger til salg på Boligsiden.dk, hvor ordet ’dødsbo’ indgår i beskrivelsen. Se alle boligerne her.

Afstemningens resultater:

Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk i perioden fra 6. februar til 14. februar. I alt er der afgivet 1.097 svar til spørgsmålet:

Kunne du finde på at købe et dødsbo?

Find mere om