Boligkøberne er ikke bange for at flytte til udkanten

BBR indberetning

Er det vigtigt, at du kan handle dagligvarer, der hvor du bor? I en afstemning på Boligsiden.dk svarer hver tredje, at det ikke betyder noget, om supermarkedet ligger i gåafstand, når de skal købe ny bolig.

Du er lige kommet hjem fra indkøbsturen og finder ud af, at du har glemt at købe mælk til kaffen. Men om du kan smutte over i supermarkedet til fods, eller om bilen skal startes, afhænger af, hvor langt du har til købmandens køledisk.

Det lader dog til, at det ikke betyder det store for en god del af landets boligkøbere, at der er lang vej til den nærmeste dagligvarebutik. I en afstemning på Boligsiden.dk angiver 21 procent, at det ikke er vigtigt med indkøbsmuligheder i gåafstand. Derudover svarer 11 procent, at det ikke spiller nogen rolle for deres valg af bolig, og at det dermed ikke bliver et afgørende parameter i boligkøbet.

Og det er overraskende, mener Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

”Det er interessant, at der er rigtig mange, der ikke nødvendigvis skeler til indkøbsmuligheder, når de køber bolig. Det betyder, at interessen for områder, der ligger yderligt placeret, faktisk er ret stor for en relativt bred køberskare, og det er positivt for det samlede boligmarked i Danmark.”

Byboernes forventninger

For størstedelen gælder det dog, at en købmand eller et supermarked er vigtig at have i nær afstand, når overvejelserne om en ny bolig indfinder sig hos potentielle købere. Det svarer 67 procent.

”For dem, der planlægger at købe centralt i en by, er der en forventning om, at der selvfølgelig er mulighed for at handle lige i nærheden. Det giver fleksibilitet i hverdagen, og så tilfører det liv til et givent område. Og fordi en stor del af landets boliger netop er beliggende i byerne, vil andelen af boligkøbere, der synes, det er vigtigt med en dagligvarebutik i nabolaget, helt naturligt være høj,” siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk i perioden 29. november til 11. december 2017. I alt er der afgivet 1.174 svar til spørgsmålet ”Er det vigtigt for dig, at der er en dagligvarebutik i gåafstand fra den bolig, du planlægger at købe?” Svarene fordeler sig således:

Find mere om