Boligkøbere vil hellere have natur end byliv

Foto. Boligsiden

Kort afstand til grønne områder og arbejdspladsen er to faktorer, der vejer tungt, når der skal købes ny bolig. Det viser en afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk.

Når boligkøberne skal finde nyt tag over hovedet, er det ikke kun vigtigt, om antallet af værelser og kvadratmeter er højt nok. Ydre faktorer spiller også en afgørende rolle, når en potentiel køber skal vurdere, om et salgsemne kan blive et hjem.

Men hvad er vigtigst at have i nærmiljøet – børnenes institutioner, et rigt kulturliv eller noget helt tredje? I en afstemning på Boligsiden.dk svarer en femtedel af de brugere, der afgav en stemme, at grønne områder er det absolut vigtigste at have kort afstand til, når der skal købes ny bolig. På andenpladsen kommer kort afstand til jobbet og tredje faktor på podieskamlen er børnenes institutioner.

”En stor del af boligdanmark ligger uden for byerne, og derfor er det ikke så mærkeligt, at by- og kulturliv ikke scorer så højt i afstemningen. Hvorimod faktorer som job og institutioner har stor betydning for dagligdagslivet. At natur indtager førstepladsen kan meget vel være et udtryk for, at behov for luft og grønne omgivelser er universel uanset, om du bor i byen eller på landet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det mest attraktive

I afstemningen blev brugerne bedt om at prioritere en enkelt faktor som den allervigtigste, men typisk er et valg af bolig langt mere nuanceret end som så.

”De fleste søger et miks, hvor de kan få det bedste fra alle verdener. Hvis man kan bo i grønne omgivelser tæt på vandet og i cykelafstand til by og job, er dét det absolut mest attraktive for mange. Det er priserne på boligmarkedet et klart udtryk for. Det er ikke tilfældigt, at området nord for København og villakvartererne langs kysten i Aarhusbugten er landets dyreste steder at købe bolig,” siger Birgit Daetz.

(Afstemningen ”Når du køber bolig, hvad er så vigtigst, at der er kort afstand til?” kørte fra den 15. til 29. maj på Boligsiden.dk. 830 personer afgav svar)

Find mere om