Boligkøbere vil have garage med i handlen

Murermestervilla

Foto: Boligsiden

En afstemning på Boligsiden.dk viser, at knap halvdelen af brugerne synes, at det er enten vigtigt eller afgørende, at der hører garage med til en potentiel ny bolig.

Tag over hovedet og en seng at sove i er vigtigt for de fleste, men at bilen skal kunne sove trygt bag lukkede døre og i tørvejr, har åbenbart også betydning, når boligsøgende danskere jagter et nyt hjem. Det viser en afstemning på Boligsiden.dk.

Knap halvdelen af de brugere, der har deltaget i afstemningen, mener, at det er vigtigt – eller ligefrem afgørende – at der hører garage med til boligen, hvis de skulle ud og købe nyt hus eller ny lejlighed i morgen.

”Særligt i vinterhalvåret er det rart at kunne parkere i tørvejr, men det handler ikke kun om bilen. En garage er også et ekstra rum til opbevaring af haveredskaber, cykler og værktøj, og den har for mange en større værdi end blot et tag over bilen, ” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mulighed for at spare tid

Afstemningen viser, at en fjerdedel mener, at det er mindre vigtigt med garage, mens en femtedel ikke synes, at det gør en forskel, om bilen kan holde i tørvejr eller ej. Boligkøbere i byen kan meget vel have indflydelse på størrelsen på denne andel, påpeger Birgit Daetz.

”For boligejere, der bor i lejlighed i byerne, er et garageanlæg en mulighed for at spare tid på at skulle lede efter en parkeringsplads, som kan være en udfordring særligt i de centrale dele af København. Men det er samtidig de færreste steder, hvor der er lavet parkeringskælder, så derfor bliver garage sjældent et parameter i boligsøgningen,” siger Birgit Daetz.

Sådan gjorde vi:

Fra den 7. til den 12. februar 2017 spurgte vi Boligsiden.dk’s brugere: ”Hvis du skulle købe bolig i morgen, hvor vigtigt er det så, at der er garage?” Vi fik 1.653 svar, og de fordeler sig således:

Find mere om