Boligkøbere styrer uden om rockere og bander

BBR indberetning

9 ud af 10 siger nej tak til at bo i områder, hvor de ved, at rockere eller bander holder til, viser ny undersøgelse fra Boligsiden.dk

Hvor stor betydning har det for din lyst til at købe et hus, hvis der er rockere og/eller bander, der holder til i området? Det spørgsmål stillede vi Boligsiden.dks brugere, og svaret var klokkeklart: Det har stor betydning.

9 ud af 10 siger, at det har stor eller relativ stor betydning. 60 procent vil under ingen omstændigheder have huset, hvis de ved, der er rockere og/eller bander i området, og 30 procent siger, at der skal meget til, før de vil overveje at købe huset alligevel.

”Spørger man folk direkte, siger de nej tak til områder med rockere og bander. Man gør det for at være på den sikre side – man kan ikke vide, om det bliver et problem eller ej”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, om undersøgelsen.

Kan vi vælge, siger vi nej

Undersøgelsen er foretaget blandt Boligsiden.dks brugere og rummer 1.292 besvarelser. Den viser, at hvis vi har valget og muligheden for at styre uden om rockere og bander, gør vi det.

Men det er langt fra sikkert, at man som køber ved, at der er rockere i det område, hvor man  ser på hus.

”Hvis naboen er en rockerborg, opdager man det jo nok, men hvis der bor en rocker på nabovejen, er det ikke nødvendigvis noget, man opdager, eller bliver generet af. Til gengæld er det klart, at hvis der er gentagne skudepisoder i et område, gør det området mere utrygt, og så vil man som boligkøber være tilbageholdende med at købe”, siger Birgit Daetz.

Find mere om