Boligkøbere prutter om prisen og forventer nedslag

Foto: Boligsiden

Forhandling om prisen er en fast del af en bolighandel, og hovedparten af de brugere der har deltaget i en ny afstemning på Boligsiden forventer at få et nedslag ud af den forhandling.

Du prutter dig ikke til en lavere pris på flødehavartien i Fakta, men du prutter meget gerne din næste bolig ned i pris. Forhandlinger i supermarkedet er sjældne, men de er til gengæld fast inventar hos ejendomsmægleren.

Der bliver nemlig pruttet om prisen i langt de fleste bolighandler, og en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden viser, at langt de fleste regner med at få noget ud af prutterierne. 86 procent svarer i hvert fald, at de forventer at få et nedslag i prisen.

Det resultat overrasker ikke Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

”Mange ejendomsmæglere sætter prisen efter at kunne give et lille nedslag til køberen for på den måde at tilfredsstille det behov hos køberen og få et salg igennem. Det betyder ikke, at de altid giver nedslag, for indimellem er der flere om buddet, og så er nogle købere alligevel klar til at betale prisen,” siger hun.

Faktisk er der mange af dem, der forventer nedslag, der må acceptere, at de ikke får det. Der bliver givet nedslag i cirka seks ud af 10 handler, og derfor er der altså nogle købere, der ikke får den forventede rabat.

”Forhandlingen om prisen og forventningen om nedslag går forud for næsten alle købsaftaler. Køberne jagter følelsen af at have gjort en god handel, men det er ikke alle, der får de eftertragtede rabatter. Nogle sælgere vil ikke gå ned i pris, og hvis du har pengene og virkelig vil have boligen, er det bare med at slå til. I mange handler vil et nedslag ikke ændre mærkbart på den månedlige ydelse på dit lån, der måske skal løbe i 30 år,” siger Birgit Daetz.

Ni procent af brugerne i afstemningen har svaret, at de ikke forventer at få nedslag i en bolighandel.

Afstemningens resultater:

Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden i perioden 14. til 21. april 2020. I alt er der afgivet 1.146 svar til spørgsmålet:

Find mere om