Boligkøbere: Nej tak til egen swimmingpool

Foto: Boligsiden.

Det er ikke specielt attraktivt, hvis en bolig har egen swimmingpool. Det viser en afstemning, Boligsiden.dk har lavet blandt sitets brugere.

Du elsker sikkert at ligge ved poolen på ferien på Mallorca, men du gider lige så sikkert ikke at gøre det hjemme i privaten på villavejen. Og du er ikke alene.

Boligsiden.dk har spurgt deres brugere, hvad det betyder for købelysten, hvis der hører en swimmingpool til den bolig, de kigger på. Svaret er klart. Der er et overvældende flertal, der svarer, at det er et minus, hvis der er svømmepøl i baghaven.

Tæt på to tredjedele af alle besvarelser angiver, at det er et minus, hvis en bolig de kigger på har en swimmingpool, og det har nogle åbenlyse årsager, mener Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

”I sommermånederne er der måske ikke så stor forskel på en pool på Mallorca og én i privaten. Det afgørende er nærmere, at der er meget vedligehold forbundet med den private udgave. Samtidig vil det for mange familier udgøre en sikkerhedsrisiko i forhold til at kunne lade børnene lege frit. Og så kan du jo heller ikke bare lige få en tjener til at komme med paraplydrinks og pommes frites.”

Til dig der gerne vil have egen pool

Selv om swimmingpools altså ikke er specielt attraktive for boligkøberne, er boliger med pool ofte langt dyrere end dem uden.

”Det er liebhaveri at have swimmingpool, og det er ofte dem, der har lidt ekstra, der får installeret sådan én i baghaven. Derfor er der naturligvis også færre, der kan komme i nærheden af den slags boliger, og nogle af brugerne har måske svaret med pengepungen, når de har givet udtryk for, at poolen er et minus,” påpeger Birgit Daetz.

Mens rigtig mange boligkøbere altså går uden om huse med pool, er der nok at vælge mellem for de 19 procent, der mener, at den ekstravagante feature er et plus.

Lige nu er der 595 boliger til salg på Boligsiden.dk, hvor ordet swimmingpool indgår i salgsopstillingen. Vi har udvalgt fem styk til inspiration for dem, der drømmer om at rykke Mallorca hjem i baghaven.

Klampenborgvej 37, 2930 Klampenborg
Pris: 44.000.000 kr.
Ikonisk funkisvilla tegnet og opført i 1932 af Arne Jacobsen, beliggende på 4.974 m² parklignende grund med egen tennisbane og swimmingpool.

Omfartsvejen 71a, 4300 Holbæk
Pris: 18.000.000 kr.
På ejendommen er der et stort velindrettet parcelhus på 388m2 med indendørs swimmingpool, som sagtens kan tænkes bibeholdt i de fremtidige planer for området.

Linstowsvej 13, 2960 Rungsted Kyst
Pris: 10.900.000 kr.
Køkkenet har fantastisk lysindfald gennem de mange vinduespartier og smuk udsigt til haven og den luksuriøse swimmingpool.

Kystvejen 275A, Kysing, 8300 Odder
Pris: 8.995.000 kr.
Poolområdet er ugeneret beliggende bagved huset med stor swimmingpool med blandt andet swimtrainer og en dejlig solrig terrasse.

Jens Kromanns Vej 16, Snoghøj, 7000 Fredericia
Pris: 7.500.000 kr.
Udsigtsvilla i første række til Lillebælt. Sydvendt terrasse med swimmingpool og panoramaudsigt til vandet.

Sådan har vi gjort?
Fra den 4. til den 12. juli spurgte vi brugerne på Boligsiden.dk: ”Hvad betyder det for dig, hvis der er en swimmingpool til den bolig, du kigger på?”

Vi fik 1.092 svar, der fordelte sig sådan her:

Det er et stort minus: 472 stemmer (43 %)
Det er et minus, men det er ikke afgørende: 221 stemmer (20 %)
Det betyder ingenting: 191 stemmer (17 %)
Det er et plus, men det er ikke afgørende: 143 stemmer (13 %)
Det er et stort plus: 65 stemmer (6 %)

Læs også: Hver femte boligejer frygter at miste jobbet