Boligkøbere i afstemning: Det har vi fortrudt

Foto: Pixabay.

I en afstemning blandt brugerne af Boligsiden svarer tæt på halvdelen, at de fortryder noget ved deres seneste boligkøb. Se, hvad de gerne ville have gjort anderledes.

Når du køber en bolig, er der mange ting, du skal stilling til. Økonomi, beliggenhed, størrelse, stand og meget mere. Med de mange valg følger også en risiko for, at du kommer til at træffe nogle forkerte beslutninger, men hvad er egentlig den hyppigste fortrydelse ved et boligkøb?

Vi har spurgt brugerne af Boligsiden, hvad de fortryder omkring deres seneste boligkøb. Tallene viser, at tæt på halvdelen af de mere end 1.000 deltagende fortryder noget.

”Det er næsten umuligt at træffe alle de rigtige beslutninger på samme tid. Som boligkøber bliver du derfor også nødt til at leve med, at du kan fortryde nogle af de beslutninger, du træffer i købsprocessen. Men nogle gange er det også afgørende at træffe en beslutning for at finde ud af, om den er rigtig. For nogle købere vil det være umuligt at vide om et køb af lejlighed i byen er sagen, eller om den idylliske ide om et hus på landet er en god ide,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Det har vi fortrudt

De ting som flest købere fortryder er valget af beliggenhed, størrelsen på boligen og at økonomien er for stram.

”Det er de overvejelser, der er allersværest ved et boligkøb, der også volder problemer bagefter. Hvor skal vi bo, hvor meget plads skal vi have, og hvad har vi råd til? Nogle finder ud af undervejs, at de har taget en forkert beslutning. Måske lærer de at leve med den, eller måske må de flytte igen. I det mindste har de fundet ud af, hvad de ikke skal gøre næste gang, de handler bolig. Og det gør, at de står langt stærkere, når de igen skal ud på markedet,” siger Birgit Daetz.

I alt svarer 48 procent, at de fortryder noget ved deres seneste boligkøb. Seks procent svarer ”ved ikke”. Og resten fortryder ikke noget.

Sådan gjorde vi

Fra den 21. til den 29. april spurgte vi brugerne af Boligsiden: Er der noget, du fortryder omkring dit seneste boligkøb? Vi fik 1.062 svar, der fordelte sig således:

[infogram id=”f3055b80-1620-4870-87cf-91206073c4c6″ prefix=”aKW” format=”interactive” title=”Er der noget, du fortryder ved boligkøb”]

Find mere om