Boligkøbere fravælger haven: Det vil de have i stedet

Foto Boligsiden

Et større boligareal er vigtigere end plads i haven. Det viser en undersøgelse blandt brugerne på www.boligsiden.dk.

Du kan ikke få det hele, og derfor må du vælge. Vil du have større have eller større boligareal? Det spørgsmål har 1.324 af www.boligsiden.dks brugere svaret på, og svarene afslører et klart flertal.

Over 78 procent fravælger græs og udeliv til fordel for mere plads indendørs. Det er altså mere end 1.000 af besvarelserne, der hellere vil have større boligareal end mere have, og det kan der være flere årsager til.

”Det kan være et udtryk for, at der er mange i byerne, der bor småt og ønsker sig et større badeværelse eller et køkken, der kan fungere som samlingspunkt for boligen,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør på www.boligsiden.dk.

Kreative haveløsninger trender

Haverne bliver altså nedprioriteret til fordel for ønsket om et større boligareal. Det betyder også, at boligejerne må få noget ud af det stykke have, de nu har adgang til.

Små haver, fælles byhaver og kreative løsninger er derfor populære. Det skriver mellemhaver.dk, der også forklarer, at grøntsager og krydderurter bliver dyrket i vindueskarme og på altaner, mens vertikale haver også vinder indpas som supplement til de græsarealer og staudebede, der ikke er plads til i byerne.

Sådan gjorde vi:

På www.boligsiden.dk tager vi regelmæssigt pulsen på, hvad der rør sig i hovederne på vores brugere. I perioden fra 22. december 2016 til 1. januar 2017 spurgte vi: ”Hvis du ikke havde råd til begge dele, hvad ville du så helst?” Vi fik 1.324 svar, og svarene fordelte sig sådan her:

Mere have og mindre boligareal: 213 brugere (16,09 %)
Mindre have og større boligareal: 1.037 brugere (78,32 %)
Ved ikke: 74 brugere (5,59 %)

Find mere om