Boligkøbere forventer moderate prisstigninger i 2020

Foto: Boligsiden

Nye afstemninger blandt Boligsidens brugere afslører en forventning om moderate prisstigninger på huse og ejerlejligheder i 2020.

Brugerne på Boligsiden forudser, at priserne på huse og lejligheder stiger i 2020 i nogenlunde samme tempo som i 2019, hvor stigningen lød på henholdsvis 3,8 og 3,4 procent.

Nye afstemninger blandt boligkøberne viser nemlig, at de igen i år forventer moderate prisstigninger. For huse gælder det, at næsten halvdelen af deltagerne i undersøgelsen forventer stigninger på mellem en og fem procent, mens en tredjedel forventer samme resultat for ejerlejligheder.

”Vores egne forventninger til udviklingen i 2020 flugter overordnet med boligkøbernes, idet vi ligeledes forventer prisstigninger i samme leje som i 2019. Forudsætningerne for, at det kommer til at ske, er, at renten og arbejdsløsheden forbliver lav,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Ingen grund til pessimisme

Det er dog ikke alle, der er lige optimistiske, idet næsten en fjerdedel af deltagerne i afstemningen om prisudviklingen på ejerlejligheder tror, at priserne falder mere end en procent.

”Der er ikke noget, der lige nu tyder på, at priserne på ejerlejligheder vil falde. Tværtimod har vi set, at salget af ejerlejligheder mod slutningen af 2019 er gået rigtig godt – også i København. Med den udvikling i baghovedet tror vi på fortsatte prisstigninger,” siger Birgit Daetz.

Til sammenligning forventer 15 procent, at priserne på huse falder mere end en procent.

Afstemningernes resultater
Afstemningerne er foretaget blandt brugerne af Boligsiden i perioden 13. december 2019 til 14. januar 2020.

I alt er der afgivet 1.055 svar på spørgsmålet: ”Hvad er dine forventninger til udviklingen i priserne på huse i 2020?” Svarene fordelte sig således:

Derudover er der afgivet 2.322 svar på spørgsmålet: ”Hvad er dine forventninger til udviklingen i priserne på ejerlejligheder i 2020?” Svarene fordelte sig således: