Boligkøb: Når størrelsen rent faktisk betyder noget

Det er ærgerligt at have købt en for lille bolig. I en afstemning på Boligsiden svarer 13 procent af deltagerne, at de netop ville ønske, de havde købt en større bolig. Foto: Boligsiden.

Halvdelen af de adspurgte i en afstemning på Boligsiden.dk svarer, at de har fortrudt noget ved deres seneste boligkøb. 13 procent ville ønske, de havde købt noget større.

Det kan være svært at bestemme sig, når man køber en bolig. Derfor er det heller ikke sikkert, at alle valg bliver de helt rigtige. For hvad nu hvis man skulle have købt noget større, noget billigere eller noget i en helt anden by?

I en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk, svarer halvdelen af de godt 1.100 deltagende, at de fortryder noget omkring deres seneste boligkøb.

”Det er enormt svært at beslutte, hvor man skal bo, for det er reelt umuligt at vide, før man flytter, om man bliver tilfreds med for eksempel beliggenheden. En anden klassisk fejl er, at man kommer til at købe noget, der er for småt, så der ikke er ordentligt plads til hele familien, når den bliver udvidet med et ekstra barn, en hund og en større bil,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Af de sammenlagt 50 procent der fortryder noget ved deres seneste boligkøb, er det netop beliggenheden og størrelsen, der er flest, der ærgrer sig over. Det er ikke overraskende, mener Birgit Daetz. Hun hæfter sig ved, at der er rigtig mange, der ikke fortryder noget.

”Overordnet betyder det jo ikke, at de har fortrudt alt ved deres boligkøb. Måske er alt andet end beliggenhed og størrelse lige i øjet. Og så er der jo også 44 procent, der svarer, at de intet fortryder. Altså hvem vil ikke have mere plads eller lidt mere plads i budgettet? Det er en rigtig stor andel, der er fuldt ud tilfredse.”

Giv boligen en rigtig chance

I det hele taget er der god logik i at lære at elske din bolig, hvis du ikke gør det fra starten. For det er dyrt at købe bolig, og det koster mange penge, hver gang man flytter.

”Inden du køber, skal du overveje meget nøje, hvad du vil, men også hvad du helt sikkert ikke vil. For den øvelse kan være med til at indsnævre mulighederne og sikre, at du ikke skyder helt ved siden af skiven. Når du så har truffet beslutningen og har givet hånd med familien på, at det nu er her, I bor, så hold fast i den beslutning. I har hele livet til at fortryde, så lad være med at skynde jer,” siger Birgit Daetz.

Afstemningens resultater:

Fra den 14. januar til den 25. januar spurgte vi brugerne på Boligsiden.dk: ”Er der noget, du fortryder omkring dit seneste boligkøb?” Vi fik 1.107 svar, der fordelte sig således:

Find mere om