Boliger bliver solgt for næsen af køberne

Foto: Boligsiden

Boligjagten kan være ubarmhjertig, og det ved en stor del af landets boligkøbere. En afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at to ud af tre har oplevet, at en bolig er blevet solgt for næsen af dem.

Du har endelig fundet drømmeboligen, og alt er perfekt. Desværre er du ikke den eneste, der har det sådan med lige præcis det hjem, du har besluttet dig for at købe, og før du ved af det, får du beskeden om, at boligen er solgt til en anden.

Netop dét scenarie er langt fra en sjældenhed, viser en afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk. To ud af tre svarer, at de har prøvet, at en bolig, de var interesseret i, blev solgt til en anden for næsen af dem. Og det er særligt i hushandlerne, der har været rift om muligheden for at lukke en købsaftale. Det gælder nærmere bestemt for 40 procent af de personer, der har deltaget i afstemningen.

16 procent svarer, at de er gået glip af en ejerlejlighed, fordi de ikke var hurtige nok, mens otte procent har set et sommerhus, de selv gerne ville købe, blive afsat til anden side.

Køberne er under pres

Ifølge Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, er der netop kommet mere fart over bolighandlerne, og det betyder, at man som køber, skal være præcis på, hvad man går efter tidligt i processen, så man hurtigt kan slå til, hvis man endelig finder drømmeboligen.

”Vi oplever generelt faldende salgstider på boligmarkedet, og det påvirker dynamikkerne i købsprocessen, både i forhold til størrelsen på købernes første bud og ikke mindst, hvor kort betænkningstiden er, hvis man gerne vil være med i opløbet,” siger hun og fortsætter:

”I de dele af landet, hvor der er mest gang i salget, er køberne under pres forstået på den måde, at de praktiske forhold bør være på plads, inden man overhovedet tager ud og ser en bolig. Hvis man ikke har talt med sit pengeinstitut om, hvor meget man kan låne, kan man risikere at blive hægtet af, fordi andre måske er i stand til at afgive et bud med det samme.”

Tal fra Boligsiden.dk viser, at de huse, der blev solgt i juli måned i gennemsnit havde været på markedet i 171 dage, svarende til lidt under et halvt år, hvilket er det laveste niveau i flere år. Til sammenligning er salgstiden for samme boligtype i Københavns Kommune 102 dage.

Sådan gjorde vi:

I perioden fra d. 5. august til den 20. august spurgte vi brugerne på Boligsiden.dk ”Har du prøvet, at en bolig, du var interesseret i, blev solgt til en anden for næsen af dig?” De i alt 1.084 svar fordeler sig således: