Billigere færgebilletter kan lokke boligkøbere til øerne

Hvis det var billigere at sejle med færgen, ville flere overveje at se på både hus og sommerhus på ikke brofaste øer, viser undersøgelse fra Boligsiden.dk.

Der er ikke frygtelig mange boligsalg på de små, ikke-brofaste øer. På øer som Ærø, Fanø, Læsø og Samsø bliver der ikke solgt nok villaer og rækkehuse, til at øerne kan komme med i boligstatistikkerne, der kræver et minimum af fem hussalg om måneden i tre måneder i træk. På Fanø bliver der dog solgt tilstrækkeligt med sommerhuse, til at øen er med i boligstatistikkerne over sommerhuse.

En ændring af priserne på færgebilletterne vil dog kunne fyre op under øernes lidt magre statistik, viser en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk. Her svarer 34 procent, at billigere færgebilletter ville kunne få dem til at se på sommerhuse på ikke-brofaste øer, mens 19 procent mener, at de kunne finde på at se på helårsboliger på øerne, hvis færgetransporten derud ellers var billigere.

”Bor man på en ikke-brofast ø, er man afhængig af færgen, og det er klart, at priserne har betydning. Også en stor ø som Bornholm er afhængig af fornuftige priser på transport til og fra øen. Her vil lave færgepriser nok primært gøre en forskel for sommerhuskøberne, mens salget af helårshuse nok i højere grad vil blive påvirket af billigere flybilletter, der vil tilgodese pendlerne”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Øerne netop nu

Kunne du tænke dig at holde dine sommerferier på en af de omtalte øer, er der flest sommerhuse at vælge imellem på Fanø, hvor 175 sommerhuse er til salg netop nu. Ærø har færrest sommerhuse med til salg-skiltet oppe – her er der knap 90 sommerhuse at vælge imellem.

Er det en helårsbolig, der trækker, er det til gengæld Ærø, der har det største udvalg. Her er 142 villaer og rækkehuse til salg, mens Fanø har færrest huse at vælge imellem, nemlig knap 40.

Fanø er den dyreste af de omtalte små-øer, hvor både sommerhuse og helårsboliger har udbudspriser, der ligger markant højere end på de andre øer. Læsø og Samsø ligger næsten på niveau, mens Ærø er den billigste ø at købe både sommer- og helårshus på.

Sådan gjorde vi

Boligsiden.dk stillede vi i perioden 22. september – 6. oktober spørgsmålet: ”Ville billigere færgebilletter kunne få dig til at” 1.027 svarede, og svarene fordelte sig sådan her:

Billigere billetter har ingen betydning: 38 %
Se på sommerhuse på ikke-brofaste øer: 34 %
Se på helårsbolig på ikke-brofaste øer: 19 %
Andet/Ved ikke: 9 %

Find mere om