Lejligheder med Altan gør mange lejlighedskøbere villige til at betale mere i pris

Altanen står højt på købernes ønskeliste, og ifølge en ny afstemning på boligsiden er flere af køberne villige til at betale mere i pris, hvis lejligheden også byder på en altan. Foto: Boligsiden.

Altanen står højt på boligkøbernes ønskeliste, når de leder efter en ny lejlighed. Og ifølge en ny afstemning på Boligsiden er en stor del af køberne også villige til at betale mere i pris, hvis der følger en altan med lejligheden.

Bor du i lejlighed, kan du i mange tilfælde nyde en god udsigt, hvis du ellers vel at mærke bor lidt oppe i højden. Til gengæld er det lidt mere besværligt at komme ud i den friske luft, hvis ikke du har altan.

Netop derfor er altanen også en af de mest efterspurgte features, når boligkøberne søger efter en ny bolig. Det har en tidligere analyse af søgeadfærden på Boligsiden vist. Og at dømme efter en ny afstemning blandt brugerne af Boligsiden er der noget om snakken.

I afstemningen svarer et flertal af deltagerne, nemlig 61 procent, at de er villige til at betale mere for lejligheden, hvis den har altan.

”I en lejlighed med altan får boligkøberne ofte det bedste af flere verdener. Her kan de bo centralt i byen med kort afstand til det meste, og samtidig har de muligheden for at nyde solskinstimerne og kunne trække frisk luft uden først at skulle pakke picnickurven. Og så er der selvfølgelig udsigten, som kan nydes fra rigtig mange altaner,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Forskellen i pris er ikke så stor

I Boligsidens afstemning svarer 46 procent af de mere end 1.100 deltagere, at de er villige til at betale op til 100.000 kroner mere for lejligheden, end de ellers ville have givet, hvis der er altan. Derudover er 15 procent villige til at betale op til 50.000 kroner mere.

Netop de beløb kan være afgørende for, om disse boligkøbere får opfyldt deres ønske eller ej.

Ifølge Boligsidens beregninger var der i 2021 nemlig cirka 50.000 og 100.000 kroners forskel i salgsprisen for en lejlighed på 80 kvadratmeter med eller uden altan i landets fire storbyer.

”Set i det store billede er de op til 100.000 kroner ekstra ikke særlig meget, når vi tager in mente, at det alt afhængig af beliggenheden er lejligheder til mellem to og fire millioner kroner, vi taler om. Til gengæld gør altanen en kæmpe forskel for den enkelte ejer, og derfor ser vi også, at netop altanen sammen med havudsigten igen og igen er topscorer over boligkøbernes mest anvendte søgeord,” siger Birgit Daetz.

I Boligsidens afstemning er der foruden de 61 procent, som er villige til at betale ekstra, 18 procent, som svarer, at det er fedt med altan, men at de ikke vil give mere i pris af den grund, imens én procent svarer, at en altan ligefrem trækker ned i prisen for dem.

Sådan gjorde vi:

Afstemningen er lavet blandt Boligsidens brugere i perioden 25. januar til 1. februar. I alt 1.153 brugere har svaret på spørgsmålet: ”Hvad betyder det for dit lejlighedskøb, hvis der er altan?.” Svarene fordelte sig således:

Find mere om