Afstemning: Prisen er vigtigst, når danskerne skal sælge deres hus

Foto: Pixabay.

Det er vigtigere for sælgerne, at huset bliver solgt til prisen, frem for at huset bliver solgt hurtigt. Det svarer over halvdelen af de adspurgte brugere af Boligsiden i en ny afstemning.

Når først beslutningen om at sælge sit hus er truffet, er det vigtigste for sælgerne, at huset bliver solgt til prisen, frem for at man har et godt indtryk af køberne, eller at huset bliver solgt hurtigere.

Det fremgår af en nye afstemning på Boligsiden, hvor over halvdelen af de over 1.000 adspurgte brugere angiver, at prisen er den vigtigste.

”Vi befinder os i en tid med generelt stigende boligpriser, og samtidig er vi efterhånden også blevet vant til, at husene bliver solgt ret hurtigt. Derfor giver det også mening, at netop prisen bliver udpeget som den vigtigste faktor ved et boligsalg, for langt de fleste steder har det ikke været et problem at komme af med husene i den seneste tid,” forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Økonomi trumfer tiden

På andenpladsen over de vigtigste faktorer ved et boligsalg kommer tiden. 39 procent af de adspurgte sælgere svarer, at det vigtigste for dem er, at boligen bliver solgt hurtigt.

Kun fire procent af brugerne svarer, at det er vigtigt for dem, at de har et godt indtryk af køberne.

”De fleste boligsælgere og boligkøbere når aldrig at møde hinanden, idet ejendomsmægleren jo netop er mægler mellem parterne. Så det indtryk sælgerne får af køberne, er ofte sparsomt, og derfor er det ikke overraskende, at det ikke vægter højere hos sælgerne,” lyder konstateringen fra Birgit Daetz og tilføjer:

”Desuden er sælgerne på vej videre i en ny bolig, hvorfor deres fokus nok også er mere rettet mod de fremtidige rammer.”

Afstemningens resultater:

Afstemningen er foretaget blandt brugerne af Boligsiden i perioden 7. oktober til 17. oktober 2019. I alt er der afgivet 1.028 svar til spørgsmålet:

Find mere om