Afstemning: Naturen trækker hos boligkøberne

Foto: Boligsiden

Naturen bliver vægtet højere end både nyt job og lavere kvadratmeterpriser, når det kommer til spørgsmålet om, hvad der kan få boligkøberne til at flytte uden for de store byer. Det viser en ny afstemning på Boligsiden.

Hvad har provinsen, som de store byer ikke har?

Svaret er natur. Og det er netop dette, som brugerne af Boligsiden angiver som det primære trækplaster, såfremt de skal flytte væk fra storbyens puls.

Det viser en ny afstemning blandt Boligsidens brugere.

Her svarer 25 procent af de mere end 1.100 respondenter, at det er naturen, der kan få dem til at flytte væk fra storbyen.

”I storbyen kan man få det meste inden for kort tid og afstand. Men der er én ting, som storbyen ikke kan byde på, og det er for eksempel en gåtur i en efterårsklædt skov. Derfor er det heller ikke så overraskende, at brugerne udpeger naturen som den væsentligste grund til at flytte uden for byen. For selvom der selvfølgelig findes grønne oaser i byen, er naturen unik i provinsen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Ro fremfor økonomi

Det er dog ikke alle, der overhovedet køber ind på præmissen om at flytte uden for storbyen. 21 procent af de adspurgte svarer nemlig, at de kun vil bo nær eller i en storby. Det svarer i rene tal til 233 af de i alt 1.132 brugere, der har deltaget i afstemningen.

Udover naturen er der flere andre faktorer, som kan få folk til at overveje et liv på landet. En af dem er økonomi, og i afstemningen er der 14 procent af brugerne, der har valgt dette som det vigtigste argument for at flytte uden for byen.

”Ønsker man mere plads, kan løsningen være at flytte uden for byerne. For man får generelt mere for pengene, når man køber hus på landet. Konkret kan vi sammenligne kvadratmeterprisen for villaer og rækkehuse i Region Sjælland, hvor den ligger på 12.839 kroner. Til sammenligning ligger den i Region Hovedstaden på 26.328 kroner,” fortæller Birgit Daetz.

Læs også: Forskel i pris: Så meget mere hus kan du få for din lejlighed

Det er dog både de lavere kvadratmeterpriser og nyt job, som brugerne angiver som de mindst vigtige årsager til at flytte uden for byen. Både natur og ro trækker mere i boligkøberne.

Sådan gjorde vi

Afstemningen er foretaget blandet brugerne på Boligsiden i perioden 25. september til 7. oktober. I alt er der afgivet 1.132 svar til spørgsmålet:

Find mere om