9 ud af 10 forventer at få rabat på boligkøbet

Foto: Boligsiden

På trods af et boligmarked, der er i sælgers favør, forventer ni ud af 10, at de kan presse prisen på en bolig, hvis de stod over for et køb. Det viser en afstemning på Boligsiden.dk.

Mens boligpriserne stiger, og salgstallene fortsat følger en opadgående kurve, kan boligsælgere i store dele af landet glæde sig over, at de sidder med de bedste kort på hånden, når der skal forhandles en pris. Alligevel er der en forventning hos køberne om, at det er muligt at få et nedslag, hvis der skal shoppes bolig.

I en ny afstemning på Boligsiden.dk, hvor i alt 1.053 brugere har afgivet svar, angiver 87 procent, at de forventer at kunne forhandle sig frem til en rabat på en potentielt boligkøb. Kun ni procent antager, at det ikke kan lade sig gøre at slå en mønt af udbudsprisen.

Gammeldags købmandskab

Sådan som markedet ser ud nu, kunne man nemt foranlediges til at tro, at køberne ville forholde sig mere skeptisk til muligheden for en besparelse, men dynamikken omkring – og ikke mindst forventningen til – hvordan en forhandling foregår, trumfer forholdene på markedet.

”Det handler om godt gammeldags købmandskab, hvor man giver og tager lidt, indtil begge parter føler, de har gjort en god handel,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”I store dele af landet er det stadig muligt at praktisere den traditionelle forhandling, men i de mest attraktive områder, skal man stadig være parat til at betale prisen.”

En opgørelse over det gennemsnitlige nedslag på landets bolighandler i september måned viser, at det henover det seneste år er faldet ved samtlige boligtyper. For huse gælder det -3,6 procent, for ejerlejligheder er tallet -3,3 procent, og for sommerhuse er rabatten blevet hele 15,5 procent mindre på bare et enkelt år.

Sådan gjorde vi:

I perioden fra den 25. oktober til den 3. november spurgte vi brugerne på Boligsiden.dk ”Forventer du at kunne forhandle et nedslag i prisen, hvis du stod overfor at skulle købe bolig?” De i alt 1.053 svar fordeler sig således:

Se hvor stort nedslaget er i din kommune på Boligsidens Markedsindeks. Gå til oversigten her.

Find mere om