80 pct. af Boligsidens brugere tror ikke på fremgang på boligmarkedet i 2012

Foto: Boligsiden.

Kun ganske få af brugerne på www.boligsiden.dk tror på fremgang på boligmarkedet i det kommende år. Fire ud af fem tror derimod, at markedet bliver værre. Det viser en brugerundersøgelse på www.boligsiden.dk.

Landets ejendomsmæglere har netop meldt ud, at de forventer yderligere tomgang på boligmarkedet i 2012. Og spørger man danskerne, ser det stort set ikke bedre ud – de fleste af os forventer tilsyneladende, at det bliver endnu værre i det nye år. Det indikerer en undersøgelse, som www.boligsiden.dk netop har afsluttet blandt sine brugere.

”Cirka 80 pct. af brugerne ser pessimistisk på udviklingen på boligmarkedet i 2012. Enten svarer brugerne, at det bliver lige så slemt som i det gamle år, eller også tror de, at priserne vil falde yderligere, og at det bliver sværere at sælge bolig”, fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

I alt har 3.330 brugere af www.boligsiden.dk deltaget i undersøgelsen om de generelle forventninger til boligmarkedet i det kommende år.

Sådan fordeler svarene sig

Boligsiden stillede spørgsmålet i undersøgelsen – som har kørt i december: Hvad er dine forventninger til boligmarkedet i 2012?

• 24 pct. af brugerne svarede, at ’boligmarkedet bliver lige så presset som i 2011’
• 38 pct. tror, at ’boligpriserne vil falde yderligere’
• 18 pct. hælder til, at ’det bliver sværere at sælge sin bolig’

”Der er også lidt optimisme at spore blandt danskerne, og ifølge vores undersøgelse vil knap 7 pct. vurdere, at priserne stiger i 2012, mens lidt over 9 pct. tror på, at boligsalget vil stige. Så der er omkring 16 pct., der tror på fremgang”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om