Boligsidens Markedsindeks: Stabil prisudvikling på boligmarkedet i 2014

Foto: Boligsiden

År 2014 bød på afdæmpede prisstigninger på villaer og ejerlejligheder. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for december. Det giver grund til at tro på en sund udvikling i 2015.

Over det seneste år er salgspriserne steget med 2,8 procent og 4,2 procent for henholdsvis villaer og ejerlejligheder. Boligmarkedet sluttede dog 2014 af med et lille fald på 0,1 procent på villaer og 0,6 procent på ejerlejligheder i december måned. Det viser nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks med nøgletal for boligmarkedet i december og seneste år.

”Boligpriserne er igen steget i 2014, men ikke lige så markant som de gjorde for et år siden. Det er særligt prisudviklingen på ejerlejligheder, som er bremset lidt – og det er et sundhedstegn for lejlighedsmarkedet. Hvis priserne på lejligheder var blevet ved med at stige i samme tempo som i 2013, kunne der være grund til bekymring, men nu tyder det på, at boligmarkedet har fundet en bedre balance,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I december kostede ejerlejlighederne 22.084 kroner pr. kvadratmeter, mens villaerne blev solgt for 11.445 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit på landsplan.

God start på 2015

2014 lukkede med det højeste salgstal i fire år, og boligmarkedet har alle muligheder for at komme godt fra start i 2015. Sælgerne nyder godt af let stigende priser og faldende nedslag, mens køberne har fundet tryghed i det stabiliserede marked.

”Der blev solgt rigtig mange boliger i 2014, og fortsætter boligmarkedet de gode tendenser i 2015, vil det forventeligt holde hjulene i gang. De svagt stigende salgspriser på villaerne og den fornuftige prisudvikling for ejerlejlighederne har givet køberne tillid til markedet. Med de stadigt faldende renter og udsigten til de nye to procent fastforrentede lån er der stadig rigtig gode muligheder for førstegangskøberne,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

”Trods relativt begrænsede prisstigninger på under tre procent for villaer og rækkehuse peger prispilen i den rigtige retning, og værdistigningen er stadig højere end inflationen. Det er fortsat et godt tidspunkt at handle hus, som markedet er lige nu”.

Hvis du gerne vil vide, hvordan det går med markedet for solgte boliger i dit område, så klik dig ind på Boligsidens Markedsindeks og få overblikket.