Boligsidens Markedsindeks: Sælgere giver mindre nedslag på ejerlejligheder

Foto: Boligsiden

På et år er nedslaget på ejerlejligheder faldet med en fjerdedel. Samtidig ligger salgspriserne nu på det højeste niveau i ét år. Priserne på villaer og rækkehuse fortsætter også de seneste måneders stabile udvikling. Det fremgår af helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, der er den mest aktuelle opgørelse over udviklingen på boligmarkedet.

Det er blevet sværere for boligkøberne at presse sælger på prisen. De nyeste salgstal fra september viser, at prisnedslaget på ejerlejligheder faldt igen i september. Dermed er prisnedslaget 24 pct. lavere end for ét år siden.  Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, der er den mest aktuelle opgørelse over udviklingen på boligmarkedet.

”Sælgerne af ejerlejligheder giver i dag et prisnedslag, der er knap en fjerdedel lavere end i september sidste år. Og prisnedslaget er faldet uafbrudt siden november i fjor og er nu nede på 737 kroner per kvadratmeter mod 1.000 kroner for et år siden. Faldet sker samtidig med, at salgstiderne også bliver kortere. I løbet af september faldt salgstiden for ejerlejligheder på landsplan med ti dage. Dermed tager det nu i gennemsnit kun 150 dage at få solgt sin ejerlejlighed”, fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Den gode udvikling afspejler sig også i priserne. Ejerlejlighederne blev 0,3 pct. dyrere i løbet af september.

Højeste pris i ét år

”Den gennemsnitlige kvadratmeterpris er i dag på godt 18.700 kroner, og det er den højeste pris i ét år”, siger Birgit Daetz.

Hun noterer sig, at optimismen ikke bare skal aflæses i dagens tal, men også i danskernes stigende tro på fremtiden. I hvert fald viser en undersøgelse blandt Boligsidens brugere, at flere tror på prisstigninger.

”Vi har spurgt vores brugere for to måneder siden og nu igen om, hvorvidt de tror på, at boligpriserne vil stige. Og det er en tydelig tendens, at et større antal af respondenterne i dag – sammenlignet med for to måneder siden – tror på, at priserne vil være højere om et halvt år”, lyder det fra Birgit Daetz.

Udviklingen er som nævnt allerede på vej i den rigtige retning, og med ejerlejlighederne som drivkraft og den motor, som traditionelt sætter tempoet for markedet som helhed.

”Når først den gode stemning har bidt sig fast på markedet for ejerlejligheder, vil vi ofte se resten af markedet komme med. Det starter i de store byer, og mæglernes seneste salgsindberetninger til www.boligsiden.dk viser, at der bliver solgt flere lejligheder i København, Odense og Aarhus, og i hovedstaden sukker mæglerne efter flere emner til hylderne. Derfor ser vi både faldende salgstider, mindre prisnedslag og endda let stigende priser”, slutter Birgit Daetz.

Fakta på ejerlejligheder

  • Nedslaget på ejerlejligheder er faldet hver måned siden november 2011 og er nu 24 pct. lavere end for 12 måneder siden
  • Salgstiden for ejerlejligheder faldt fra august til september med 10 dage måned – den er nu på 150 dage, 5 pct. kortere end for et år siden
  • Salgspriserne på ejerlejligheder steg med 0,3 pct. i september
  • Salgsprisen på ejerlejligheder i Region Sjælland steg med 3,25 pct. i september
  • Lejlighedspriserne er nu på et niveau, som ikke er set højere siden september 2011

Fakta på villaer og rækkehuse

  • Salgsprisen på villaer og rækkehuse er på præcis samme niveau som for en måned siden
  • Salgstiden for villaer og rækkehuse steg en smule i september måned og er nu 12 pct. længere end for ét år siden, og det tager i dag i gennemsnit 217 dage at sælge huset
  • Prisnedslaget steg med ½ pct i september, men det er fortsat 10 pct. lavere end for ét år siden