Boligsidens Markedsindeks: Oktober viste stigende huspriser

Foto: Boligsiden

I oktober pegede prispilen igen opad på villamarkedet, viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Huspriserne steg i gennemsnit 0,2 procent og fortsætter dermed den svagt opadgående tendens.

Efterårets huspriser holder kadencen og fortsætter den lange – og langsomme – stigning, viser nyeste boligstatistik for oktober. Salgsprisen på en villa steg med 0,2 procent i oktober, og dermed lå salgspriserne 2,4 procent over niveauet i oktober sidste år.

”For langt de fleste er villaerne et sikkert, langsigtet aktiv. Og selvom en lille stigning på 0,2 procent er ikke ret meget, understreger det, at huspriserne ligger utrolig stabilt og den seneste måned med en lille pil opad, og det giver en tryghed hos mange huskøbere og –sælgere. Man skal dog være opmærksom på, at der er store regionale prisforskelle,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Boligsidens Markedsindeks på 155 sekunder

40 kommuner trak læsset i oktober

I oktober steg salgsprisen på en villa i 40 af landets 98 kommuner. Dermed er det langt under halvdelen af kommunerne, der trækker prisstigningen på de 0,2 procent. I Region Hovedstaden steg salgspriserne med 0,8 procent, og i Region Syddanmark og Region Sjælland steg salgspriserne i oktober med 0,7 og 0,6 procent. Nord- og Midtjylland måtte til gengæld æde prisfald på henholdsvis 1,2 og 0,8 procent i oktober måned.

”Trods svingende prisudvikling i de forskellige landsdele er der en klar tendens til, at der bliver handlet flere boliger i år end årene før. I 2014 er der indtil videre blevet solgt markant flere boliger – og det gælder både villaer, ejerlejligheder og sommerhuse. Og samtidig er antallet af handler især steget i de kommuner, hvor priserne er faldet. Så faldende priser er ikke lig med et boligmarked, der er gået i stå,” siger Birgit Daetz.

Salgsprisen på ejerlejligheder faldt til gengæld i oktober med 0,4 procent, og skønt priserne stadig ligger 5,5 procent over niveauet i oktober 2013, og kurven generelt peger opad, er der begyndt at komme større udsving på månedsbasis, hvor priserne henholdsvis stiger og falder. Læs mere om boligmarkedets udvikling på Boligsiden.dk.

Er huspriserne steget i din kommune? Se på kortet over ændring i salgspriserne nedenfor:

Fakta:

Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før. Se nøgletallene for din kommune her.