Boligsidens Markedsindeks: Lejligheder sælges fortsat hurtigere

Det går hurtigere med at få solgt ejerlejlighederne, og priserne stiger fortsat støt. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks fra september.

September måned har budt på fortsat kortere salgstider for ejerlejligheder. Den seneste måned er salgstiden faldet 2,6 procent, og er nu nede på gennemsnitligt 123 dage for hele landet.
”Udviklingen på lejlighedsmarkedet det seneste halvandet år fortsætter. Og faktisk sælges seks ud af ti lejligheder nu i gennemsnit på under 100 dage, og det er en rekordhøj andel. Udviklingen, som tidligere primært har været i de store byer, har nu spredt sig til flere steder i landet, så det ikke bare er lejligheder i København og Aarhus, der bliver solgt på rekordtid,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Hovedstaden har en meget lille justering i salgstiden på 0,1 procent over den seneste måned og rammer en salgstid på 103 dage, hvor Region Sjælland er månedens højdespringer med salgstider, der er faldet med knap 24 procent og en registreret tid på 135 dage.

Flere lejlighedshandler end sidste år

Ud over de positive tal for salgstider og –priser, har 2013 til dato også budt på et rekordhøjt salg. Sammenlignet med samme periode sidste år, er der i år solgt seks procent flere lejligheder.

”Når antallet af handler stiger i takt med, at priserne stiger og prisnedslagene falder, er det en markør på et meget stærkt marked, der uden tvivl tilhører sælger,” siger Birgit Daetz.

Se alle regionale tal for september på ejerlejligheder, huse og fritidshuse på www.boligsiden.dk.

Boligsidens Markedsindeks: Nøgletal for september 2013

Villaer og rækkehuse

 • Markedet er stabilt. Siden sidste måned har der været et lille fald i salgsprisen på 0,3 procent. En villa/rækkehus koster nu i gennemsnit 11.262 kr. pr. kvadratmeter.
 • Sammenlignet med sidste år, er salgspriserne 1,5 procent højere i dag.
 • Salgspriserne er siden sidste måned steget med 1,2 procent i Region Syddanmark.
 • Salgstiden er steget med 0,5 procent og ligger nu på 212 dage for hele landet og 154 i Region Hovedstaden.

Ejerlejligheder

 • Salgspriserne er steget knap en procent siden sidste måned og ligger nu på 20.809 kr. pr. kvadratmeter som gennemsnit for hele landet.
 • Salgspriserne er steget 11,2 procent siden sidste år.
 • Salgstiden fortsætter med at falde og er faldet 2,6 procent siden sidste måned. På landsplan tager det nu gennemsnitligt 123 dage at sælge en lejlighed.
 • Udbuddet stiger fortsat og er steget knap en procent siden sidste måned. Udbuddet er dog stadig ikke på niveau med sidste år.

Sommerhuse

 • Salgspriserne er stabile, men er dog steget en smule siden sidste måned og ligger i gennemsnit på 14.012 kr. pr. kvadratmeter.
 • Priserne er steget mest i  Region Sjælland, der har haft en stigning på 2,1 procent siden sidste måned.
 • Salgstiden er faldet med knap fire procent siden sidste måned, og det tager nu 280 dage at sælge.