Boligsidens Markedsindeks: Fremgang på boligmarkedet i 2013

Foto: Boligsiden

2013 blev et godt år for de danske boligejere. Det blev nemmere at få solgt sin bolig og priserne steg, viser helt nye tal for Boligsidens Markedsindeks for 2013.

En boligejers værste mareridt er ikke at kunne komme af med boligen den dag, den skal sættes til salg. Der er derfor ekstra gode nyheder til dem, der måtte sidde med frygten for at hænge på boligen. I 2013 faldt salgstiden med 4,4 procent for villaer og rækkehuse og hele 14 procent for ejerlejligheder. Samtidig er priserne steget for både huse og lejligheder, viser nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks med en opgørelse over prisudvikling, salgstid, udbud og nedslag på boligmarkedet til og med december 2013.

”For halvandet til to år siden ramte boligpriserne bunden, men derfra er det vendt. Især lejlighederne har oplevet en markant prisstigning i 2013. Selvom villaerne ikke helt har holdt samme tempo, har tendensen været positiv, og det er trods alt blevet til en prisstigning på 1,3 procent,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Danmarks mest besøgte boligsite.

Se Boligsidens Markedsindeks som video

Store fald i salgstiden

Det er ikke bare blevet nemmere at sælge sit hus eller lejlighed. Selv sommerhusene bliver solgt på kortere tid.

”Det er en distinkt udvikling, da det gælder alle boligtyper stort set i alle landsele. Det er især positivt at Region Sjælland og Syddanmark, der ellers har hængt lidt i bremsen på boligmarkedet, har haft faldende salgstider også,” siger Birgit Daetz.

Den gennemsnitlige salgstid for lejligheder er nede på 127 i hele landet. Det er et fald på 14 procent. Den gennemsnitlige salgstid for villaer er 215 dage.

Prisstigninger størst i Hovedstaden

Priserne er på landsplan steget for både villaer, ejerlejligheder og sommerhuse. Dog er sol og vind ikke fordelt lige på de forskellige regioner. Hovedstaden står ubetinget for de største prisstigninger med henholdsvis 4,4 procent for villaer og 10,7 procent for lejligheder. Region Syddanmark må i den anden ende af skalaen runder året af med et prisfald på villaer på knap 3 procent.

Fakta om Boligsidens Markedsindeks

Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

Se hele markedsindekset med nøgletal for december 2013 og for hele 2013