Boligsidens Markedsindeks: Fortsat prisstigninger på boligmarkedet i maj

Foto: Boligsiden

Prisen på både villaer og ejerlejligheder fortsatte med at stige i maj måned. Samtidig blev der givet mindre prisnedslag på bolighandlerne, viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks fra maj 2014.

Tendensen fra april måned fortsætter i maj måned på boligmarkedet, der tager et langt, sejt træk opad. Igen steg villapriserne med 0,7 procent, og den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter ligger nu på 11.445 kroner på landsplan, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks med de nyeste nøgletal fra boligmarkedet i maj.

”Andre boligstatistikker, der netop er blevet publiceret med tal for marts måned viser, at priserne stiger. Vores tal bekræfter, at tendensen fortsætter ind i maj måned med stigende salgspriser for både villaer, ejerlejligheder og sommerhuse”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk og fortsætter:

”Villapriserne steg i maj måned i alle regioner med Region Sjælland som eneste undtagelse; her oplevede man et lille prisfald på 0,3 procent. Prisstigningen var størst i Region Syddanmark med 2,0 procent”, siger Birgit Daetz.

Se Boligsidens Markedsindeks som video

Huskøberne får mindre prisnedslag

Over hele landet måtte huskøberne stille sig tilfreds med et noget mindre prisnedslag i maj måned end de havde kunnet få i april. I maj faldt nedslaget nemlig med 2,6 procent for villaerne, og det betyder, at der nu bliver givet 630 kroner i rabat pr. kvadratmeter.

”Skal man købe en standardvilla på ca. 150 kvadratmeter i dag, kan man forvente et prisnedslag på knap 100.000 kroner. I starten af 2012 kunne man forvente at få et nedslag på ca. 135.000 kroner på samme villa”, siger Birgit Daetz, og forsætter:

”Samtidig bliver færre villaer solgt med nedslag i prisen i dag end for et par år siden. I dag bliver hver femte villa solgt til prisen eller over, så nedslagene er blevet mindre, og der er blevet lidt længere imellem dem. Man skal dog huske på, at det stadig er langt de fleste villahandler, der ender med et nedslag”.

Lejlighederne er blevet dyrere

Også lejlighederne er steget i pris med 1,3 procent alene siden sidste måned. Til gengæld blev der i maj givet større prisnedslag, når handlerne skulle på plads. Der blev givet 1,6 procent mere i nedslag end i måneden før. Det betyder, at den gennemsnitlige lejlighedskøber fik 610 kroner pr. kvadratmeter eller små 50.000 kroner for en lejlighed på 80 kvadratmeter.

Boligsiden.dk har flere end 77.000 boliger til salg og er Danmarks mest besøgte boligsite. Læs mere på www.boligsiden.dk eller se hele Boligsidens Markedsindeks her.

Boligsidens Markedsindeks: Nøgletal for maj 2014

Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.