Villaer med huler i trætoppene

Her er 3 hjem der, ud over at være skønne og hyggelige hver især, har det tilfælles, at de alle er udstyret med en hyggelig hule til børnene i et af havens træer.

I et barnesind er der ikke meget, der er bedre end at få lov at trække sig tilbage og leve sig ind i sit helt eget fantasiunivers, uden at ens forældre ånder en i nakken. Giv dine små purke et magisk sted, som kun er deres med en eventyrlig og hemmelighedsfuld hule i træerne.

Eventyr og hemmeligheder i det grønne

Det er ikke nogen hemmelighed, at aktiv leg, og særligt den der foregår i den friske luft, er god stimulation for energifyldte unger – og en effektiv måde at køre de små Duracelkaniner trætte på. Børn har en god fantasi og kan få et piratskib eller et prinsesseslot ud af det rene ingenting, så der skal ikke mange remedier til for at skabe underværker i børns øjne. Og er der noget, børn alle dage har nydt både at bygge og lege i, så er det huler. Hvad enten det er hulen, der opstår under et tæppeoverdækket spisebord eller ganske sparsomt bag et par puder, så er hulen altid et oplagt gemmested, hvor man som barn kan være alene med sine hemmeligheder. Endnu bedre er det selvfølgelig, når hulen allerede er bygget og er lige til at kravle ind i. Og er hulen tilmed hævet fra jorden, så den ligger skjult i en trætop bag kviste og blade, så har man pludselig også en udkigspost på toppen af verden.

Hvis du ikke selv er den store handyman, er der heldigvis mulighed for at købe en bolig, der allerede har en træhytte i baghaven. Se de tre eksempler længere nede.

”De færreste vil nok købe en villa udelukkende for at få en træhytte med, men omvendt set kan man sige, at man får to boliger for en boligs pris, når børnene får deres eget sted også” griner Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter med et smil:

”Beliggenhed og udsigt trækker jo normalt boligpriserne op, så man skal glæde sig over, at det ikke er udsigten fra træhytten, man betaler for i huset, for så kunne det hurtigt blive dyrt”.

3 hjem med hytter i træerne

Her er 3 eksempler på huse med huler i baghaven, der kan inspirere dig til enten at bygge eller købe dig til din egen.

Ranunkelvej 4, 8600 Silkeborg
Nyere, næsten vedligeholdelsesfri villa med masser af luksuriøse detaljer såsom udendørs spa og vinkælder. Træhytten har trappeopgang og en lille indhegnet balkon. Udbudspris: 6.495.000 kr.

Caroline Amalie Vej 98, 2800 Kongens Lyngby
Charmerende træbeklædt villa med hvidsprossede vinduer og stor, solfyldt have, hvori man finder den fine træhytte i planker omringet af gynger i havens træer. Udbudspris: 7.995.000 kr.

Præstø Overdrev 20, 4720 Præstø
Fantastisk villa, der er delvist udnyttet til kip og fyldt med smukke bjælker og stolper samt et stort glasparti, der giver et smukt lysindfald og lukker naturen ind i stuen. I haven finder man både gyngestativ og en dejlig naturtro træhytte. Udbudspris: 2.995.000 kr.

Find mere om