Villaejer for 5.000 kroner om måneden

Foto: Boligsiden

For bare 5.000 kroner om måneden kan du bo i egen villa. Boligsiden.dk har undersøgt markedet for billige huse.

5.000 kroner om måneden og en udbetaling på cirka 40.000 kroner kan gøre dig til husejer med foden plantet solidt på egen matrikel. Frister det, er langt over 8.000 villaer og rækkehuse at vælge imellem.

”Der er mange huse, der rent faktisk er billigere at sidde i end en lejebolig eller en ejerlejlighed. Så selv hvis man er presset på pengepungen, behøver et ”rigtigt hus” ikke at være uden for rækkevidde. Til gengæld bør man have luft nok i økonomien til også at kunne foretage løbende vedligehold og reparationer på huset; ellers kan noget af glæden ved at være herre i eget hus forsvinde lidt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Stråtækket charme og strandhuse

De billige huse er placeret over alt i landet, dog med undtagelse af Aarhus by og  hele Storkøbenhavn fra Køge i syd til Roskilde i vest og Hillerød i nord. Boligerne spænder over alt fra en charmerende stråtækket villa med en flot, velholdt have i Aabenraa til villaen ved vandet i Kirke Hyllinge, byhuset i Odense og det gennemrenoverede rækkehus i Kalundborg

Se stråtækket hygge i Aabenraa

Se villaen ved vandet i Kirke Hyllinge

Se byhuset i Odense

Se det renoverede rækkehus i Kalundborg

Tommelfingerreglen er, at jo længere væk du kommer fra de store byer, desto mere velholdte er de billige villaer. Mange steder er husene i pæn stand men har fx originale badeværelser og køkkener, der er fuldt funktionsdygtige, men mister lidt point på udseendet.

Tvangsauktion kan være et alternativ

Er du på jagt efter en billig bolig, kan en tvangsauktion være et alternativ. Her bliver boligerne ofte solgt et godt stykke under almindelig markedspris, men til gengæld mister du den sikkerhed, du har i en almindelig bolighandel. Du kan se de aktuelle tvangsauktioner på Boligsiden.dk, hvor der typisk er 3-400 tvangsauktioner at vælge imellem.

Boligerne, der ryger på tvangsauktion, havner der, fordi boligejeren har haft svært ved at betale af på de lån, der er optaget i ejendommen. Typisk har boligejeren prøvet at sælge huset, men uden held, og tvangsauktionen er sidste udvej. Det betyder også, at standen på boligen ikke altid er lige god, da der ofte ikke har været økonomisk overskud til vedligehold gennem en længere periode.

Som privatperson kan du sagtens købe bolig på tvangsauktion, men du bør altid alliere dig med en professionel rådgiver, fx en advokat. Der er nemlig en række risici, du skal være opmærksom på, hvis du køber på tvang. Det er fx dit ansvar at undersøge boligen grundigt, da du køber den som beset. Du hænger nemlig på skimmelsvamp, råd, sætningsskader eller andet, du måtte opdage efter købet. Jo grundigere du kan undersøge boligen før købet, jo bedre ved du, hvad du går ind til.

Når du køber på tvangsauktion har du ingen fortrydelsesfrist, hvor du i en almindelig handel har 6 hverdages fortrydelsesfrist.