Villa til én, tak! Køb et mini-hus på budget

Foto: Boligsiden

Drømmer du om hus på singlebudget? Boligsiden.dk har fundet 15 single-huse til mellem en halv million og 1,5 millioner kroner. Se dem her og bliv inspireret til dit eget mini-hus.

Er du træt af overboens trampen eller underboens forkærlighed for tysk schlagermusik? Så er tanken om at kunne lukke døren til dit eget, lille hus, hvor freden ikke afhænger af andres nåde, højst sandsynligt tilbagevendende.

Hvis du er så heldig at have fundet en partner, du kan splitte boligudgifterne med, er husdrømmen mere opnåelig, end hvis du har en singleøkonomi. Men afhænger boligkøbet af din økonomi alene, betyder det ikke, at det er umuligt at blive husejer ene mand – eller kvinde.

Perfekte solo-boliger

Der findes en god portion villaer og rækkehuse rundt omkring i landet, der passer perfekt til en enkelt person. Det gælder både økonomisk, pladsmæssigt og i forhold til praktikken i det, som følger med et huskøb, eksempelvis det løbende vedligehold.

”Der er masser af tryghed forbundet med at bo i etageejendom, hvis du bor alene, fordi du er omgivet af mennesker, og fordi der er et fælles ansvar omkring eventuelle forpligtelser. Men det behøver ikke at være et kæmpestort spring at flytte i eget hus. Vælger du en lille villa eller et lille rækkehus, er der begrænset vedligehold i det daglige, og det giver luft til at nyde de fordele et hus giver i forhold til stilhed og åben udgang til egen have,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Boligsiden.dk har fundet en række mini-huse, som du kan se herunder. De er udbudt til priser fra 295.000 kroner og op til 1,5 millioner kroner.

”I det prisleje er vi naturligvis uden for de største byer. Men køber man et lille hus til en god pris, kan der måske også blive plads til en bil i budgettet, hvilket kan få afstanden til byen til at føles mindre, fordi man på egne hjul er mere fleksibel, end hvis man er afhængig af at skulle ramme bestemte bus- og togtider.”

Huse på under 50 kvadratmeter

– til under 1,5 millioner kroner

Find mere om