Villa med hjemmebar: Se Danmarks mest festlige hjem

Hjemmebaren er ikke et uddødt fænomen. De festlige rammer, hvor der gerne skænkes et glas på trivielle hverdage, lever stadig på udvalgte adresser. Vi har fundet fem villaer med bar på matriklen.

Du behøver ikke at køre langt for at få en kold øl på den lokale bar. Faktisk behøver du hverken at hoppe i skoene, overtøjet eller at forlade dit eget hjem. I hvert fald ikke hvis du er så heldig at have et hus med hjemmebar. Det eneste du mangler, er vennerne, og så er de festlige rammer helt perfekte.

Det er rigtig nok de færreste, der i dag dedikerer et helt rum til alkoholiske udfoldelser, men sådan har det ikke altid været.

”Hjemmebaren gjorde sit indtog i de danske hjem i 1950’erne og 1960’erne, da parcelhusene blev populære, og folk pludselig fik mere plads. I 1970’erne døde trenden langsomt ud, og de helt gennemførte hjemmebarer, som vi ser i dag, er typisk også i huse i provinsbyerne, hvor man stadig kan få mange kvadratmeter for relativt få kroner,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Trends der skifter

Trends skifter i sagens natur, og i dag er det de færreste nybyggede eller nyrenoverede huse, der har hjemmebar på plantegningen. Men er det endelig en del af et hus, der skal sælges, er det ikke noget, der nødvendigvis påvirker prisen.

”Hjemmebarer fås i mange forskellige former, og det betyder også, at det er forskelligt, hvor dominerende de er i en eventuel renoveringsfase. Det er sjældent en bar, der ligefrem sælger et hus, men samtidig kan det også være det ekstra sjove element, der giver en merværdi til et stort hus,” siger Birgit Daetz.

Vi har fundet fem villaer i udbud med særdeles hyggelige hjemmebarer. Tag et kig her og kom i feststemning.

Havnevej 44, Sillerslev
7990 Øster Assels
Udbudspris: 2.995.000 kr.

Højvangen 7A
9800 Hjørring
Udbudspris: 2.850.000 kr.

Glentevej 6
7400 Herning
Udbudspris: 1.795.000 kr.

Søndergade 13
7480 Vildbjerg
Udbudspris: 1.295.000 kr.

Mosevej 5
7830 Vinderup
Udbudspris: 915.000 kr.

Find mere om