Vilde lejligheder til over 10 millioner: Her er køberens profil

Foto: Boligsiden

Der er 124 ejerlejligheder til salg, der koster mere end 10 millioner kroner, men hvordan ser lejlighederne ud, og hvem er køberne til de dyre boliger egentlig? Få et signalement af begge her.

Er du en af dem, der drømmer om at vide, hvordan det er at bo i en ejerlejlighed til et tocifret millionbeløb, så er du måske også en af dem, der elsker at bladre i boliger for at se, hvordan de rige bor? Drømmene er det brændstof, der får tusindvis af brugere til hver dag at surfe boliger på Boligsiden.dk. Det dyre og eksklusive fascinerer mange af os i en sådan grad, at boligsøgning er blevet en folkesport.

Det er dog de færreste købere, der kan være med, når prisen stiger til mere end 10 millioner kroner. Derfor er det også logisk, at de 124 ejerlejligheder, der er til salg lige nu i den priskategori, blot fylder to procent af det samlede marked for ejerlejligheder. Og det er ligeledes logisk, at beliggenheden er centreret omkring hovedstaden.

”70 procent af de dyre ejerlejligheder i udbud ligger i København, mens resten er fordelt på kommuner i Nordsjælland samt Aarhus, Odense, Aalborg, Vejle og Silkeborg. Det er lækre lejligheder, der ikke blot tåler et kig for interesserede købere, men som også kan inspirere dig, der er på jagt efter noget i en anden priskategori. Det kan være en lækker køkkenløsning eller en ny måde at tænke soveværelsets indretning,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Købere med fuld fart på karrieren

Idet de dyre lejligheder blot fylder en flig af det samlede lejlighedsmarked, henvender de sig naturligvis også til et relativt smalt købersegment. Lone Bøegh Henriksen, der er CEO for home Lone Bøegh Henriksen A/S, og blandt andet har en række dyre ejerlejligheder til salg på Tuborg Strand i Hellerup, forklarer her, hvilke købere de ofte møder.

”Det er købere med god økonomi, der typisk har en lang videregående uddannelse. De er ressourcestærke erhvervsdrivende i ledende stillinger, der skal have god plads til dem selv og familien. For eksempel har vi lige solgt tre lejligheder i samme bygning til et par, der selv skulle bo i den ene og som købte de to andre til deres store børn,” siger Lone Bøegh Henriksen og fortsætter:

”Vi ser også en hel del 30-40 årige, der har fuld fart på karrieren, og som har penge med fra nogle gode handler med andre ejerboliger. Nogle der har investeret i ejendomshandel og scoret en stor gevinst. Desuden er der en del vidensmedarbejdere, der kommer til Danmark fra alle egne af verden for at bo og arbejde i nogle af landets store virksomheder.”

Unikke boliger til unikke kunder

De købere, der sætter deres underskrifter på de store ejerlejlighedshandler, er altså både forskellige og relativt ens. Men fælles for dem er, at de ikke gider stå på venteliste i et køberkartotek, understreger Lone Bøegh Henriksen. Det er kunder, der ved, hvad de vil have.

”Lige nu oplever vi, at der er stor interesse for luksus og unikke boliger, så når vi sætter gang i et projekt i Nordhavn, så er det de dyreste lejligheder, der bliver reserveret først. Det passer godt på profilen på den her type købere. De opfatter sig selv som unikke, og de har høje forventninger til vores service. Vi er til stede, når de har tid – og det er også om aftenen og i weekenderne.”

Find mere om