Vilde boliger: Se Danmarks 10 dyreste landejendomme

ENGANGSFOTO

Nakkebølle Gods. Foto: Ole Lindgreen & Partner

Boligpriserne falder ikke nødvendigvis, fordi man søger ud af landets største byer. Danmarks dyreste bolig er et gods på Sydfyn til 90 millioner kroner. Her kan du se resten af top 10 over de dyreste landejendomme i udbud lige nu.

90 millioner kroner. Det er udbudsprisen på Danmarks dyreste bolig til salg lige nu. Men der er hverken tale om københavnsk liebhaveri eller en nordsjællandsk luksusvilla, men derimod en landejendom i Faaborg. Og selvom prisen på det sydfynske gods Nakkebølle er en ganske unik størrelse på det danske marked, er listen over de 10 dyreste landejendomme en særdeles dyr omgang med priser fra 26 millioner kroner.

Selvom boligpriserne i hovedstadsområdet oftest løber med opmærksomheden, er Fyn i fokus, når talen falder på landejendomme. For med en pris på 49,8 millioner kroner indtager Rosenkilde Gods ved Middelfart andenpladsen over de dyreste salgsemner i boligkategorien.

”Der er nogle helt andre ting på spil i forhold til prissætning, når vi taler om landejendomme sammenlignet med ejerlejligheder og villaer. Bosætter du dig på et gods, er det netop ikke bylivet og den centrale beliggenhed, der trækker. En faktor der under normale omstændigheder har den primære indflydelse på, hvad man kan sælge for. Naturen, jorden og historien udgør et andet og mere afgørende fundament ved landejendomme,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Næsten 10 gange så dyr

Det er over 20 år siden, Nakkebølles nuværende ejer overtog stedet, og dengang var prisen mildest talt en kende mere appetitlig. I 1997 blev ejendommen solgt for den nette sum af 9.500.000 kroner.

”I de fleste handler med den her slags ejendomme følger der et krævende renoveringsarbejde med. Og det er ikke for alle, når vi taler om boligarealer på over 1.000 kvadratmeter. Det unikke ved Danmarks dyreste landejendom er netop, at den er blevet renoveret under det nuværende ejerskab, så den fremstår moderne, men stadig ligeså eventyrlig som de historiske rammer. Det er blandt andet det, man får for de 90 millioner, som for de fleste er et absurd stort beløb.”