Vi sprænger charmeskalaen: 5 sommerhuse med græs på taget

Sommerhuse med græs på taget er i deres helt egen liga, når det kommer til atmosfære. Vi har fundet fem, der er til salg netop nu.

Et sommerhus med græs på taget er noget helt for sig. Det er både smukt, hyggeligt og anderledes. Græstag er en færøsk tradition, men de danske boligejere har taget ideen til sig. Og det er der gode grunde til.

”Det kan godt betale sig at købe et hus med græstag. Hvis det bliver passet godt og er opført korrekt, kan det holde mere end 50 år. Samtidig isolerer det både mod kulde og varme – og så giver det selvfølgelig sommerhuset lidt ekstra på charme-skalaen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Vedligeholdelse og pasning af græstag

Hvad kræver det at holde et græstag? Der er selvfølgelig forskel på de forskellige tage, men langt henad vejen er et græstag vedligeholdelsesfrit. Det skal bare vandes, og det kan ikke tåle tørre perioder. Hvis det først tørrer helt ud og visner, skal der sås eller lægges nyt, skriver Boligejernes Videnscenter, Bolius

Fem fritidshuse med græs på taget

Er du til langt eller kort hår? Der er lidt af hvert at vælge mellem, hvis du gerne vil have et sommerhus med græs på taget. Vi har fundet fem forskellige huse til fem forskellige priser.

Bark. Margrethes Vej 20 Kildekrog, 3100 Hornbæk

Charmerende hus på lukket grusvej tæt på strand, skov og by. Loft til kip, store bjælker på tværs af huset, skønt lysindfald. 163 kvadratmeter, 4 værelser, 1200 kvadratmeter grund.

Udbudspris: 6.995.000 kr.

Tangborgvej 7 Østerby, 9940 Læsø (billedet øverst)

Naturskønt område. Bjælkehus med græs på taget. Havudsigt mod Bovet i syd. Carport med udhus. 120 kvadratmeter, 3 rum, grund på 21.602 kvadratmeter.

Udbudspris: 2.195.000 kr.

Tingbakken 45, Vangså, 7700 Thisted

Charmerende bjælkesommerhus på stor naturgrund. Overdækket terrasse. Loft til kip, trægulve, brændeovn. 93 kvadratmeter, 4 værelser, 7616 kvadratmeter grund. Nær Vesterhavet og nationalpark Thy. Langt til naboerne.

Udbudspris: 1.195.000 kr.

Hejrevænget 33 Tibirke Sand, 3300 Frederiksværk

I første række til Arresø ligger dette smukke sommerhus på en skøn naturgrund og omkranset af birketræer. Træterrasser og solkroge, loft til kip, brændeovn. 99 kvadratmeter, 5 rum, 2.205 kvadratmeter grund.

Udbudspris: 1.950.000 kr.

Dyreholmen 36 Hou, 9370 Hals

Mini-liebhaversommerhus med udespa midt i det grønne. Charmerende bolig med store solrige terrasser mod alle verdenshjørner. Nær østkysten og kun 25 km til Aalborg. 2 værelser, 35 kvadratmeter. 1313 kvadratmeter grund. Udhus.

Udbudspris: 695.000 kr.

Find mere om